Новини
Надзвичайні події

Трьох дорослих та трьох дітей врятували під час пожежі у Хмельницькому (ФОТО)

Крик та плач дітей, наляканих димом та вогнем, з балкона було чутно навіть у сусідніх будинках. Попри те, що рятувальники прибули на місце пожежі оперативно, їм було складно одразу розпочинати гасіння вогню – заважали припарковані під будинком автомобілі.

Як повідомили у ГУ ДСНС у Хмельницькій області, пожежа у мікрорайоні Озерна, на вулиці Панаса Мирного, сталася сьогодні близько п’ятої години ранку. Палала квартира на передостанньому поверсі 10-поверхового будинку. Сильний дим та полум’я не давали можливості мешканцям останнього поверху самостійно евакуюватися зі своїх помешкань.

Рятувальникам, які примчали на виклик, довелося пробиратися через щільно припарковані біля будинку автомобілі та маневрувати між ними в той час, коли рахунок йшов на хвилини, а можливо, й секунди.

На місці події працювали 25 рятувальників, які прибули на 8 спецавтомобілях. Поки одні виводили людей з будинку, інші гасили вогонь, що поширився на площу у 60 “квадратів”. Причина пожежі наразі невідома, проте, як повідомили у надзвичайників, квартира, в якій сталося займання, була захаращена непотребом. Це також ускладнило роботу рятувальників, яким довелося пробиратися через купи сміття, що після спекотних тижнів швидко займалося.

З квартир на 10 поверсі надзвичайники вивели та врятували шестеро осіб – трьох дорослих та трьох дітей.

Рятувальники вкотре просять автовласників не паркувати свої автомобілі там, де вони можуть перешкодити екстреним службам робити свою роботу. Хто знає, можливо, одного дня оперативна допомога знадобиться комусь із вас.

Щоправда, на думку хмельничан, ці заклики навряд чи вплинуть на власників авто. Ось що пишуть у коментарях:

Нажаль звернення по поводу парковки – це марна справа… Машин зараз настільки багато, що для них фізично не вистачає місця. Але навіть при наявності нормальних умов, все одно власники автомобілів паркують їх там, де бажають, навіть попри те, що вони реально створюють проблеми. На зауваження реакція в основному така – “а де мені ставити?.. а каму я мішаю?))… Мені начхати на вашу думку і зауваження…. Я тут живу…”

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook