Новини
Інфраструктура

Громада на Хмельниччині витратить на проєктування укриттів понад 2 мільйони

Протирадіаційними укриттями планують обладнати три школи на території Ярмолинецької громади. Загальна вартість планувальних робіт становитиме 2 103 720 грн. Укриття розраховані загалом на 1300 осіб. Через систему електронних закупівель “Прозорро” було проведено три тендери.

Укриття проєктуватимуть для Ярмолинецької ЗЗСО І-III ступенів №1, ЗЗСО І-III ступенів в с. Нове Село та ЗЗСО І-III ступенів в с. Соколівка. За вимогами відділу освіти Ярмолинецької селищної ради, всі сховища мають бути обладнані водо- та електропостачанням, опаленням, каналізацією та, за потреби, малими очисними спорудами. 

Запланована місткість укриття для Ярмолинецького закладу загальної середньої освіти І-III ступенів №1 – 800 осіб, для Новосільського – 300, а для Соколівського – 200, відповідно до кількості дітей та персоналу в цих навчальних закладах. Також, згідно з завданням на проєктування, сховища повинні захищати не лише від радіаційного фону, а й від вибухових хвиль та забезпечувати прихисток тим, хто в них перебуває, протягом двох діб. 

Виконати всі три проєкти зобов’язалося ТОВ “Український науково-дослідний інститут будівництва та проєктування”. Для завершення проєктувальних робіт за договором виділено 13 тижнів, тобто приблизно 3 місяці. 

Нагадаємо, нещодавно Хмельницький міський голова пояснив, чому, попри наявність виділених коштів, затримується будівництво укриттів у закладах освіти.

Дарина Борищук

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook