Новини
Суспільство

Хмельницькі депутати голосуватимуть за перевезення ведмедя Балу у Карпати

У комунальному підприємстві, що опікується, зокрема, парком імені М. Чекмана та ведмедем, який мешкає у замалій клітці, змінили думку щодо умов проживання дикої тварини на території зоокуточка. На розгляд сесії Хмельницької міської ради пропонують внести пропозицію щодо перевезення ведмедя у Національний природний парк у Карпатах.

Нагадаємо, пристрасті навколо утримання 4-річного ведмедя Балу у зоокуточку у парку ім. М. Чекмана з новою силою розгорілися близько тижня тому. Причиною активного обговорення долі ведмедя стало відео, поширене у соцмережах хмельничанкою, яка висловилася щодо неналежних, на її думку, умов утримання великої дикої тварини. У авторки відео знайшлося чимало однодумців, хоч були й ті, хто вважав, що молодому ведмедю у клітці і так добре.

Такої ж думки попервах дотримувалися і в комунальному підприємстві “Парки і сквери міста Хмельницького”. Зокрема, його директор Олександр Боднарчук у коментарі одному з місцевих ЗМІ умови утримання ведмедя Балу назвав задовільними.

Досить оперативно в цій ситуації спрацювали і правоохоронці, і влада області. За фактом жорстокого поводження з твариною відкрили кримінальне провадження, а в Хмельницькій ОВА провели нараду, на якій йшлося про вжиття, в межах повноважень, заходів стосовно належного утримання червонокнижної тварини в неволі.

Попри те, що парк ім. Чекмана належить до комунальної власності міста Хмельницького, міська влада, як то кажуть, застрибнула на сходинку цього вагона останньою. Реакція на ситуацію з ведмедем з’явилася лише сьогодні, 24 серпня, у вигляді проєкту рішення виконавчого комітету “Про внесення на розгляд сесії міської ради пропозиції про надання дозволу комунальному підприємству «Парки і сквери міста Хмельницького» на передачу майна комунальної власності”. під майном комунальної власності мається на увазі саме ведмідь Балу, за передачу якого до Національного природнього парку «Синевир» мають проголосувати міські обранці.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook