Новини
Екологія

У Хмельницькому зоозахисники вимагають забрати ведмедя з тісної клітки у парку (ВІДЕО)

Останній ведмідь у Хмельницькому, який залишився неприлаштованим, живе у тісному вольєрі в зоокуточку у парку ім. М. Чекмана. На думку зоозахисників, умови утримання тварини є неприйнятними, тож вони просять про розголос, аби ведмедя перевели жити в умови, в які яких хижому звірю буде більш комфортно.

Йдеться про ведмедя Балу, який мешкає у хмельницькому зоокуточку в досить невеликій клітці, що на щастя, розташована під деревом, яке дає хоч якийсь затінок тварині у спеку. Хмельничанка Дарія показала на відео, як ведмідь намотує кола по загратованій території.

Та прокоментувала:

На відео розмір клітки в якій він живе усе своє життя, а також умови в яких він знаходиться… Волонтери не раз викликали поліцію, але як виявилось хтось прикриває всю цю історію)) і нам про це відверто сказали. Ми домовились з реабілітаційними центром для хижаків, де на відкритому просторі живуть ведмеді, і вони готові забрати ведмедя собі, але тепер все залежить від нас, потрібен розголос цієї історії, щоб ми допомогли витягнути ведмедя на свободу! Тому що дикі тварини, не мають бути заручниками двоногих егоїстичних істот і бути їх забавою, дикі тварини мають жити, якщо не на волі, то в гідних умовах, вони на це заслуговують по праву свого народження! Хоч один з вас пробував не виходити з кімнати протягом місця?? Я думаю ні, а клітка, в якій живе ця нещасна тварина = розміру однієї кімнати, в якій він живе все своє життя. Тому давайте зупинимо цю несправедливість і зробимо гарну справу! Окрім ведмедя, там живуть інші тварини, такі як кози, морські свинки, лебеді, кролі і тощо, тут в мене претензій немає, для них там ідеальні умови, але не для хижих тварин.

Відреагували на ситуацію з утриманням ведмедя та розголос у соцмережах у Хмельницькій ОВА:

Сьогодні в соціальних мережах набула розголосу інформація щодо неналежного утримання бурого ведмедя, який є червонокнижним видом, у зоокуточку на території парку-памʼятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Парк імені М. Чекмана» у місті Хмельницький. З метою недопущення порушення вимог законодавства в сфері поводження з тваринами та реагуючи на дану ситуацію заступник начальника ОВА Володимир Білик провів нараду з органами наділеними повноваженнями державного нагляду (контролю). За результатами наради були надані відповідні доручення щодо вжиття, в межах повноважень, заходів стосовно належного утримання червонокнижної тварини в неволі.

Прокоментували виданню vsim.ua ситуацію і в комунальному підприємстві, в підпорядкуванні якого перебуває парк ім. М. Чекмана. За словами директора КП “Парки і сквери м. Хмельницького” Олександра Боднарчука, умови, в яких вже 4 роки живе медвідь Балу – задовільні. Раз на тиждень тварину оглядає ветеринар, також нею опікуються волонтери.

Харчується він за відповідним раціоном. Ми даємо йому вітаміни, м‘ясо. Ведмідь нормально виглядає, має гарну шерсть. Я не знаю, по чому зоозахисники визначили, що ведмідь перебуває в поганих умовах. У нас навіть питання не підіймалося щодо його перевезення і цього не планується, – сказав Олександр Боднарчук.

Нагадаємо, у парку хижаків “Арден”, шо біля Сатанова, мешкають п’ятеро ведмедів, яких перевезли туди з Хмельницького. Ще одного ведмедя забрали у парк з Кам’янеччини, де якого тримали заради розваги для відвідувачів в одному з придорожніх ресторанів.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook