Новини
Суспільство

Патріотичний забіг у вишиванках відбувся у Хмельницькому (ВІДЕО)

Півсотні хмельничан у “вишиваних” футболках подолали дистанцію 5 кілометрів у Хмельницькому. Бігли учасники старту парком ім. М. Чекмана.

Ідейником заходу є легкоатлет, майстер спорту України міжнародного класу Олександр Кузин. Хмельницький до “Vyshyvanka Run” приєднався вперше. За інформацією співорганізаторів, цьогоріч у переліку – 11 міст.

Учасниця бігового клубу “Iron club” Юлія Нижна розповідає, що обрали саме таку дистанцію, тому що забіг не змагальний, а фановий. Його метою є підтримка національної культури та її символу – вишиванки.

Це для нас звичний маршрут. Ми бігаємо тут майже щонеділі. Це називається “маленьке коло по парку”. Дистанція одного кола – 2,5 км, тобто весь маршрут складає 2 кола. Учасники тут розуміють, що належать до однієї спільноти, однієї нації, вони біжать у національно-патріотичному одязі. Хоча це спортивна футболка, але вона виконана в жовто-блакитних кольорах і з національним принтом, – каже Юлія.

Інша учасниця забігу Анна Левчук розповідає, що в такий спосіб людина виходить зі своєї зони комфорту.

Ти тренуєшся місяць-другий, а тут нарешті можеш продемонструвати результат своїх старань. Спорт допоміг групі людей об’єднатися навколо однієї спільної мети – нашої перемоги, – каже Анна.

Дивіться в сюжеті МТРК “Місто”

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook