Новини
Надзвичайні події

Потенційні місця пожеж в екосистемі рятувальники Хмельниччини моніторять за допомогою дронів

За допомогою сучасних технологій надзвичайники Хмельниччини відстежують ситуацію в екосистемі, аби запобігти масштабним пожежам, що можуть виникати як через природні чинники, так і через людське недбальство або злочинну діяльність.

На початку серпня три десятки рятувальників Хмельниччини завершили навчання з керування безпілотниками та отримали сертифікати. Спекотна погода, і не лише вона, а й людські лінощі та байдужість до природи можуть стати причиною масштабних пожеж, на ліквідацію яких доведеться витратити чимало ресурсів, та які можуть завдати чималих збитків екосистемі. Аби не допустити цього, надзвичайники за допомогою дронів моніторять ситуацію на територію Хмельницької області, аби вчасно зреагувати на пожежі.

Так, зокрема, хмельницькі рятувальники за допомогою дронів контролюють торфовища поблизу обласного центру. Такі пожежі завдають клопоту не лише надзвичайникам, а й хмельничанам, оскільки дим від тліючих торфовищ у спеку може стати неабияким випробуванням.

Моніторять ситуацію за допомогою безпілотних літаючих апаратів надзвичайники також на Кам’янеччині.

А на Шепетівщині за допомогою дрона піймали палія трави. Любителя побавитися з вогнем у спеку притягнули до відповідальності, повідомили у ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook