Новини
Бізнес

Овочі на Хмельниччині подешевшали на чверть

Дефляція на Поділлі в липні становила 0,2%; а загалом з початку року ціни в області зросли на 4,2%. Причому в середині літа вперше з початку війни зафіксовано місячне зниження цін; до цього спостерігалося лише зростання у межах 0,2-3,6% щомісяця.

У липні ціни на продукти та безалкогольні напої знизились на 1,6%. Найбільше впала ціна на овочі – на 22,9%. Дещо подешевшали молоко, продукти переробки зернових, рис, яйця, сало, хліб та хлібопродукти, яловичина.

Водночас незначно зросли ціни на безалкогольні напої, свинину, рибу та продукти з риби, м’ясо птиці, цукор, сир, фрукти, кондитерські вироби з борошна, макаронні вироби.

Алкогольні напої та тютюнові вироби додали в ціні 1,3%, у тому числі тютюнові вироби – 2,5%, алкогольні напої – 0,2%.

Підвищення цін на паливо та мастила на 3,1% призвело до росту цін на транспорт на 1,2%.

Зростання цін у сфері зв’язку на 3,4% зумовлено підвищенням вартості інтернету на 13,4% та поштових послуг на 4,2%.

Ціни на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива залишились на рівні попереднього місяця, в той же час як ціни на утримання та ремонт житла зросли на 0,8%.

Зростання цін у сфері охорони здоров’я на 1,2% відбулось за рахунок підвищення вартості амбулаторних послуг на 3,6%, фармацевтичної продукції на 0,5%.

З інших товарів та послуг зросли ціни у сфері ресторанів та готелів на 1,3% та особистого догляду – на два відсотки, поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Читайте також: Овочі в теплиці вирощують студенти у виші Хмельницького

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook