Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому завершують реконструкцію клумби біля парку Чекмана (ФОТО)

Щодо чергового об’єкту благоустрою, який наприкінці літа взялися оновлювати комунальники, за час, поки тривають роботи, хмельничани вже встигли неодноразово висловитися у соцмережах. Здебільшого, містяни обурюються нецільовим, на їхню думку, використанням коштів під час війни. Та поки хмельничани висловлюють своє незадоволення, роботи з реконструкції клумби тривають і вже, схоже, вийшли на фінішний етап.

Нагадаємо, йдеться про майданчик біля головного входу у парк культури та відпочинку ім. М. Чекмана. На цьому місці колись було встановлено фонтан, а потім там розмістили пам’ятний камінь. Обабіч нього донедавна було дві довгі клумби, які тішили око хмельничан яскравими квітами.

Але наприкінці липня звичні клумби зникли, а на майданчику біля каменя почала працювати комунальна техніка.

Тепер очі тих, хто йтиме до парку, тішитиме майданчик, майже повністю закладений бруківкою. Для дерев та квітів автори проєкту нової клумби залишили кілька фігурних острівців.

Фото реконструйованої клумби виклали у спільноті Хмельницький Development.

Хмельничани поділилися емоціями від побаченого:

По-перше, нікому той благоустрій під час війни не треба, коли гинуть люди! А по друге, вже так «наблагоустрили», що скоро дихати не буде чим, суцільна бруківка, хоча б поцікавились в містян, що краще – клумба з квітами чи бетон!

А були які класні клумби. Але ж куди бруківку свою дівати, треба десь стелити.. ужас.

Тут закопані життя військових. Там де мав летіти дрон, пішли люди. Гарно…як на кладовищі(((

Краще не дрони кошти переведіть, а то наші хлопці гинуть.Благоустрій будете облаштовувати після. А підтримувати в належному порядку те, що вже є. Для цього багато коштів не потрібно. А так і бруківка, і відкат.

Гарно, але краще б ці кошти витратити на пофарбування тролейбусів, щоб не ганьбили місто, особливо то що техдопомога, виглядає страшно, далі нікуди

Люди не розуміють взагалі, що ці кошти є цільовими! Головне, щоб місто жило, а не погрузло в печалі

До слова, у владі днями розповіли про те, що за підсумками дослідження Комітету виборців України, Хмельницький – у трійці лідерів за кількістю коштів бюджету, виділених на підтримку ЗСУ.

У відсотковому відношенні найбільше на фінансування сектору оборони витратили міські ради м. Мукачево, м. Хмельницький та м. Житомир. У м. Мукачево витратили на допомогу ЗСУ склали 740 млн. грн. або 26% коштів міського бюджету. Тобто, кожну четверту гривню. Міська рада м. Хмельницький витратила на допомогу ЗСУ 21% свого бюджету, м. Житомир – 20%, – йдеться у повідомленні комітету виборців України.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook