Новини
Новини від читача

Майданчик із клумбами біля входу до парку Чекмана у Хмельницькому перерили трактором (ФОТО)

Ділянку з пам’ятним каменем, встановленим на честь першого поселення біля центрального входу у головний парк Хмельницького – ім. М. Чекмана – хмельничани досі пам’ятали як таку, що уквітчана клумбами та молодими деревами. Влітку тут в останні роки з’являлася водяна арка, яка давала можливість охолодитися як дітям, так і дорослим у спеку.

Сьогодні, 22 липня, біля каменю – купа розритої землі та комунальники, які працюють попри вихідний.

Водяної арки, зрозуміло, тут також немає. Власне, їх, схоже, ніде в місті немає попри те, що липень видався спекотним і трохи прохолоди нікому не завадить. Тож не дивно, що містяни активно “тягнуться” в парк.

Хмельничани, особливо ті, які з дітьми, пригальмовують крок, аби подивитися, як гребе землю комунальна техніка.

З усього звичного як-то кажуть “антуражу” входу до парку залишилися лише камінь на честь першого поселення та з десяток молодих дерев. Їхні стовбури комунальники (навчилися таки) захистили дерев’яними щитами.

Колись, коли дерева ще були маленькими, на місці каменю при вході у парк був фонтан. Проте сподіватися, що його повернуть після розкопок, навряд чи можна.

Що саме затіяли тут робити комунальники – поки що таємниця. У Департаменті інфраструктури про такі “дрібниці” не повідомляють. Та й взагалі сторінка вже скоро місяць, як неактивна, там у ротації лише старі дописи. Як пояснив у коментарях очільник департаменту Василь Новачок, наразі у них немає людини, яка би модерувала та пропускала на загал дописи хмельничан про інфраструктурні проблеми у місті. Хоча самі дописи, зазначив посадовець, хтось читає, а в департаменті на них реагують. Чому цей “хтось”, читаючи дописи, не може їх модерувати – так само таємниця. Схоже, у департаменті “втомилися” від засилля скарг хмельничан на проблеми з інфраструктурою, тож питання “вирішили” кардинально.

Є й хороші новини. Хмельничани, які переймалися тим, що платани на Староміській не прижилися, можуть видихнути. З усіх дерев, висаджених вздовж вулиці, не вижило лише одне. Ще одне – як Буратіно у казці – швидше живе, ніж мертве: при всохлому основному стовбурі воно таки змогло вигнати з землі молоді пагони і тепер на Староміській є “альтернативний” платан – кущовий.

До речі, “недобиту” радянську скульптуру, що муляла око хмельничанам на Староміській неподалік входу до парку теж прибрали.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook