Новини
Суспільство

У громаді на Хмельниччині відновили постраждалі внаслідок останнього ворожого обстрілу помешкання

Житлові будинки та інфраструктура, що постраждали внаслідок останньої ворожої атаки на території Хмельницької області відновлюють комунальні служби. У Старокостянтинівській територіальній громаді місцева влада в максимально короткі строки усунула практично всі наслідки обстрілів.

Мешканці однієї з вулиць Старокостянтинівської тегромади вже добре знають про наслідки вибухової хвилі. Тут постійно вилітають шибки, зриває дах та навіть з’являються тріщини в стінах будинків. Місцеві кажуть: їм страшно, але тішить, що вони ніколи не залишаються сам на сам з проблемами. Роблять ремонт і вікна вставляють вже не вперше. Допомагає міська рада.

Понад 80 звернень про допомогу зареєстровано лише у серпні. Представники влади кажуть: намагаються оперативно вирішувати проблеми.

При міській раді створена комісія по обстеженню житлових будинків. Обстежуємо, складаємо акт, вносимо до Державного реєстру пошкодженого майна. Усі підприємства працювали впродовж двох тижнів добросовісно. Практично усі недоліки, з якими люди зверталися: відновлення скла, лутки, двері, пошкодження шиферу – були усунені, – каже заступник голови Старокостянтинівської ТГ Олег Барикін.

Місцева мешканка розповідає, що за час війни жодного разу не думала про виїзд за кордон. Хоча її помешкання неодноразово страждало внаслідок ворожих атак. Після останньої веранда залишилася без вікон. Однак встановлювати нові жінка поки не поспішає.

Це було страхіття. Після підвалу ми прийшли й жахнулися. Вікна повибивані. Шифер зірваний. Але служба ДСНС нам допомогла, – розповідає Мілана Гончарук.

Кошти на подолання наслідків ворожих атак виділили з міського бюджету комунальним підприємствам, які вже допомагали людям.

Дивіться у сюжеті телеканалу Перший Подільський

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook