Новини
Суспільство

У Хмельницькому погасили поштову марку «Вічна памʼять» (ФОТО)

29 серпня, у День пам’яті загиблих захисників України, у Хмельницькому презентували нову благодійну поштову марку «Вічна памʼять!» Перший заступник голови обласної ради Володимир Гончарук на запрошення Хмельницької дирекції АТ “Укрпошта” разом з представниками обласної військової адміністрації та міської ради взяв участь у заході з нагоди спецпогашення цієї марки.

День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, є нагадуванням про одну з найкривавіших подій російсько-української війни на сході країни — Іловайську трагедію. «Зелений коридор», що пролягав через соняшникові поля, був останнім у житті наших захисників. У перший рік кривавої війни вони віддали найдорожче – своє життя – за нашу рідну Україну та її незалежність.

Під час спецпогашення марки Володимир Гончарук сказав“Сьогодні – День пам’яті захисників і захисниць, які віддали своє життя за волю і незалежність Української держави. Наше головне завдання – пам’ятати цих людей, тим самим продовжуючи їхню справу – розповідати наступним поколінням про ворога України, який робить безчинства на території нашої країни”.

Ескізом до нової поштової марки стала картина заслуженого художника України Олега Шупляка «Журба», написана ще у 2016 році. На ній козак-бандурист схиляє голову над могилами побратимів, а над ним журавлі летять у вирій. Тираж поштової марки — 500 000 екземплярів.


PR
Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook