Новини
Надзвичайні події

У сусідній з Хмельницькою області зафіксували спалах африканської чуми серед свиней

Спалах серйозної інфекційної хвороби серед домашніх тварин зафіксували у сусідній з Хмельницькою області.

Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області повідомляє, що згідно результатів досліджень випробувального центру регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, встановлено діагноз на африканську чуму свиней в ДП ДГ “Артеміда”, що знаходиться в с. Рівнинне Калинівської міської територіальної громади (Хмільницький район, Вінницька область), звіт про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу №006003 п.м./23 від 24 серпня 2023 року.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації, рішенням якої затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного осередку, зони захисту та нагляду.

В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС відповідно до вимог Інструкції щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней.

Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу свиней, рекомендується не здійснювати господарські зв’язки із зазначеною територією.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook