Новини
Офіційно

Інвестиційний форум відбувся у громаді на Кам’янеччині

У співпраці влади, громадськості та бізнесу вчора, 29 серпня, на території Староушицької громади відбувся II Інвестиційний форум.

На запрошення керівництва громади у заході взяв участь заступник голови обласної ради Валентин Соколюк. Валентин Іванович висвітлив питання щодо реалізації в області програми розвитку малого і середнього підприємництва Хмельницької області на 2021-2023 роки.

Зокрема, посадовець акцентував на ключових показниках щодо надання фінансової допомоги бізнесу в рамках реалізації програми. Так, у 2021 році підприємцям було надано пільгові кредити на суму 3 077,5 тис. грн, у 2022 – через запровадження в Україні воєнного стану, обмеження видатків місцевих бюджетів та з ряду інших причин лише 1 000,0 тис. грн; ситуація покращилась у 2023 році – станом на сьогодні вже видано пільгових кредитів на суму 2 100 тис. гривень.

Крім того, учасниками заходу були заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня, народний депутат України Ігор Марчук, представники обласної військової адміністрації, організацій громадянського суспільства, а також крафтові виробники мікро-. малого та середнього бізнесу (ММСБ) з різних куточків України: Хмельницької. Львівської, Кіровоградської, Вінницької, Дніпропетровської та Івано-Франківської областей. Усього – близько 100 осіб.

Віталій Головня разом з представниками Міністерства окреслили питання щодо державної підтримки агропромислового комплексу України у 2023 році. Зокрема, висвітлили основні можливості щодо пільгового кредитування в рамках державної програми “5.7.9”, познайомили з грантовими можливостями щодо створення та розвитку садів, ягідників і виноградників, переробних підприємств тощо. Окремою стрічкою висвітлено можливості розвитку бізнесу для ветеранів війни.

Ігор Марчук детально роз’яснив нові перспективи та можливості щодо створення в Україні індустріальних парків, зазначивши, що на сьогодні держава повністю повертає кредитні кошти, отримані для їх створення. Також розповів про підготовку законодавчого підгрунтя для інвестування бізнесу.

У ході форуму компанії ММСБ, що діють та розвиваються на території Староушицької та інших громад України, презентували свої бізнес-досягнення. Зокрема, учасники зустрічі ознайомились з новими ідеями та традиціями вирощування цибулі, кавунів, технічної коноплі, лікарських рослин. Також йшлося про особливості крафтової випічки хлібних виробів, вирощування равликів, виноробства, виготовлення м’ясної, молочної та медової продукції. Учасники заходу мали змогу обмінятись практичним досвідом та дегустувати продукцію власного виробництва, представлену у презентаційній залі форуму.

Захід відбувся за ініціативи керівництва Староушицької селищної громади (селищний голова Анатолій Тимчук) та громадської організації «Агенція сталого розвитку «АСТАР» (голова Олег Демчук).

За інформацією пресслужби Хмельницької обласної ради

Читайте також: У Хмельницькому відбувся перший регіональний форум переселенців


PR
Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook