Новини
Культура

Спецпоказ найдорожчого українського фільму влаштували у Хмельницькому

Пригодницько-історичний екшн “Довбуш” знімали впродовж п’яти років на 50 природних та історичних локаціях. У стрічку закладено глибокі сенси, а сам фільм оповитий певною магією. Про них учора, 30 серпня, розповіли у Хмельницькому творці фільму, прем’єра якого відбулася у День Незалежності України.

За словами Олексія Гнатковського, який виконував роль Івана – брата Олекси Довбуша, магія і містика супроводжувала знімальну групу на кожному кроці. Розгледів їх і продюсер – у фінансуванні найдорожчого в історії України фільму.

Люди, які обіцяли нас профінансувати, в якийсь момент відмовлялись від своїх зобов’язань. І ми нічого не могли з цим зробити. Єдиний партнер, який нам дав гроші й з ним не було проблем – це Держкіно. І нарешті ми знайшли того інвестора, який вклав дуже велику суму грошей в наше кіно, він повірив в нього. І це було найскладнішим і наймагічнішим у нашій історії”, – розповів продюсер фільму “Довбуш” Максим Асадчий.

За словами режисера Олеся Саніна, фільм знімали 108 днів упродовж п’яти років на Скелях Довбуша і ще в 50 природних та історичних локаціях. Для створення фільму залучили велику інтернаціональну команду. Місцини для зйомок артдепартамент будував з нуля. За історичними довідками відтворювали старовинні ремесла, зброю та костюми.

У Хмельницькому на спецпоказ фільму продали 500 квитків в усіх семи залах кінотеатру Woodmll Cinema. Перед показом влаштували благодійний аукціон. Частину прибутку з кожного квитка направлять на допомогу підшефним знімальної групи — єгерській бригаді імені Олекси Довбуша.

Детальніше про фільм – у сюжеті Суспільне Хмельницький

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook