Новини
Суспільство

У День знань в хмельницьких школах проведуть акцію «Донат замість букета»

Традиційні приготування до першого дня навчального року зазвичай завершуються купівлею букета квітів. Та цьогоріч педагогічні колективи та волонтери закликають хмельничан замість квітів зробити благодійний внесок на потреби Збройних Сил України.

Навчальні заклади охоче приєднуються до ініціативи «Донат замість букета» самостійно, як-от Хмельницький технологічний багатопрофільний ліцей імені Артема Мазура, який виставив на своїй сторінці в соцмережі відповідне повідомлення.

Декілька шкіл об’єднались для допомоги громадській організації «Захист – об’єднання волонтерів».

Школярі повертаються за парти і традиційно вітають вчителів букетами. Але вже другий рік поспіль ми святкуємо цей день в умовах повномасштабної війни. Згадайте минулий навчальний рік: тривоги, укриття, дистанційка, відсутність електрики… Було складно, але завдяки мужнім Збройним Силам України та професіоналізму педагогів, школярі все ж отримували знання в українських школах,пишуть волонтери. – Давайте ж подякуємо воїнам за захист і можливість навчатись нашим дітям.

Тож в день старту навчального процесу волонтери закликають в усіх школах, ліцеях, закладах профтехосвіти та вузах  виставити благодійні скриньки для донатів на потреби ЗСУ.

Наразі на звернення волонтерів «Захисту»  відгукнулись початкові школи №1 та 2, НВК 2, 4, 7, ЗОШ №4, ліцей №5 й очікується активність інших.

Звичайно, отримати квіти на День знань приємно, але це не зрівняється зі спокійним, виваженим та якісним освітнім процесом, – наголошує виконавча директорка ГО «Захист – об’єднання волонтерів» Леся Стебло та додає, – Ми впевнені, що разом нам це під силу, але спільно зробили не одну добру справу. Отримані благодійні внески «Захист» перенаправить на закупівлю квадрокоптера для наших земляків із 79 прикордонного загону.

Нагадаємо, ГО «Захист – об’єднання волонтерів» з перших днів повномасштабного вторгнення росії займається забезпеченням бойових  підрозділів Збройних Сил України. Волонтерський центр знаходиться у Хмельницькому на вул. Кам’янецькій, 76.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook