Новини
Суспільство

Любителі байків у Хмельницькому збирають їх власноруч з підручних матеріалів

Коли дуже хочеться мати мотоцикл, але немає грошей на те, щоб його купити, на допомогу прийдуть технічна вигадка та вмілі руки. До прикладу, хмельничанину Андрію та його друзям вдається робити власноруч двоколісний транспорт з підручних матеріалів.

Зібрати мотоцикл власноруч під силу далеко не кожній людині. Для цього потрібна велика кількість часу і терпіння. Надихне ж на цю справу любов до байка. Такий транспортний засіб в будь-якому випадку стане унікальним, як, до прикладу, двоколісний друг Андрія.

Цей мотоцикл робив не я сам повністю, але свої руки я сюди так нормально доклав. Наприклад, бак тут зроблений просто з трьох кусків металу. Листового металу звичайного. Він вистуканий на пеньку і прокатаний на англійському колесі. Це два великі ролики. Коли ти стукаєш на пеньку, там такі ямочки получаються, а на англійському колесі ти це все вирівнюєш і робиш йому форму. І я пишаюся тим баком, бо його ні в кого нема, – розповідає Андрій.

Створення мотоцикла – справа не з дешевих, адже необхідно придбати чимало елементів. Колеса, раму, різні труби з металу, а головне – двигун.

Мотоцикл, який показав Андрій журналістам каналу Перший Подільський, – копія радянського BMW. Хоча насправді байк цей – не зовсім радянський.

Радянські інженери взяли двигун від BMW і зробили свою копію. Тому я б сказав, що це не так радянський мотоцикл, як швидше німецький, – каже Андрій.

Від початку повномаштабного вторгнення чоловік фактично не їздить містом. Каже, увесь його час займає робота і волонтерство.

Всі мої мотопобратими, якщо їх так можна назвати, всі мої друзі воюють або волонтерять, всі задіяні. Ми не забуваємо про це, нікому не пробачаємо нічого, але мотоцикл – це як віддушина, – каже Андрій.

Усі мотопобратими Андрія чекають перемоги і повернення додому, аби знову, як і до початку війни, проїхатися із вітерцем у вільній та незалежній державі.

Читайте також: Вчитель з Хмельниччини власноруч збирає трактори для свого господарства

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook