Новини
Інфраструктура

Нові шкільні автобуси та реанімобілі отримали громади Хмельниччини

Вручення ключів від шести шкільних автобусів та шести реанімобілів відбулося у Хмельницькому вчора, 31 серпня, на головному майдані міста. Транспорт для підвезення школярів отримали у Красилівській (2), Маківській (1); Сахновецькій (1), Слобідсько-Кульчієвецькій (1) та Солобковецькій (1) тергромадах. Спеціалізовані автомобілі екстреної медичної допомоги отримали станції екстреної медичної допомоги (СЕМД) у Новій Ушиці, Нетішині, Волочиську, та три лікарські бригади підстанції №2 Хмельницької СЕМД.

Починаємо навчальний рік трошки проблематично, тому що в одній школі немає належного укриття, тому доведеться організовувати підвіз до опорної школи, – розповів Сергій Когут, голова Солобковецької сільської ради.

У нас на сьогодні у громаді є понад 100 діток, які потребують підвозу, в тому числі дуже багато дітей – внутрішньо переміщених осіб, які переїхали жити на територію нашої громади. В зв’язку з цим ми вступили в програму співфінансування на придбання шкільного автобуса, – прокоментувала Лілія Срібняк, начальниця відділу з гуманітарних питань Маківської сільської ради.

На початку повномасштабного вторгнення з громад Хмельниччини вилучали шкільні автобуси на потреби нашого війська. Нині ж держава намагається повернути комфорт учням. Завдяки повному автопарку забезпечується рівний доступ до якісної освіти, безпеки дітей у дорозі до навчального закладу і, звичайно, спокій батьків кожного учня, які проживають на Хмельниччині.

Купували техніку завдяки співфінансуванню.

Цього року була виділена субвенція у розмірі 45 мільйонів, і у співфінансуванні із територіальними громадами було придбано загалом, вже станом на сьогодні, 28 шкільних автобусів. Один із них – для довезення маломобільних груп населення, – зазначив в.о. начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.

Шість медичних закладів отримали карети швидкої допомоги. У 2023 році це вже третє надходження. Їхня перевага над старими зразками – можливість дістатись навіть у найвіддаленіші населені пункти з повним переліком реанімаційного обладнання.

Ці автівки – реанімобілі класу «С» – в першу чергу будуть спрямовані на лікарські бригади у Новій Ушиці, Нетішині, Волочиську. Три автівки залишаються в Хмельницькому, – розповіла т.в.о. директора Хмельницького обласного центру екстреної медичної допомоги  та медицини катастроф Лариса Чубенко.

На сьогодні потреба в шкільних автобусах становить щонайменше сотню одиниць техніки, машин «швидкої» – кілька десятків.

Як би важко не було в сьогоднішніх реаліях, але разом з тим сьогодні і держава, і по співфінансуванню з територіальними громадами, кожен на своєму рівні дбає про населення і області нашої України в цілому. Сьогодні спільними зусиллями, разом до перемоги, а ці одиниці техніки нехай служать відповідно до своїх потреб, – прокоментувала голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook