Новини
Суспільство

У Хмельницькому збирають кошти на ще одне соціальне таксі

В обласному центрі працює чотири автомобілі, що надають послуги соціального таксі. Ще до повномасштабного вторгнення потреба у таких автомобілях була досить високою, а наразі вона стала ще більшою. Тож волонтери у Хмельницькому оголосили збір коштів, аби придбати ще одну машину.

Катерина – матір особливої донечки. Кожен виїзд у місто для них – перешкоди. Аби полегшити пересування, вже два роки жінка користується послугами соціального таксі.

Дуже задоволені. В Юлічки ДЦП, глухота, тече слина. Тобто транспорт, типу тролейбусів, маршруток нам не дуже зручний через те, що люди дуже звертають увагу. Хтось коректно, хтось некоректно, хтось ставить дивні запитання, чому вона така, що з нею. І мені не завжди дуже подобається на це відповідати, – розповідає Катерина.

Для користувачів послуга безкоштовна. На всю Хмельницьку громаду працюють чотири машини. Звернутись за послугою можуть певні категорії: люди з інвалідністю першої групи, незалежно від захворювання, діти до 18 років. Потреба настільки велика, що записуватись необхідно за три дні.

Одна машина на день робить понад десяток маршрутів. Тобто при восьмигодинному робочому дні ми працюємо кожні 45 хвилин на замовлення, – розповідає менеджерка проєкту “Соціальне таксі” Наталя Соколовська.

Із такою кількістю замовлень чотири машини ледь справляються. Працюють і у вихідні, і навіть ввечері. Від початку повномасштабного вторгнення зростає попит на соціальне таксі у військових,
які лікуються або проходять реабілітацію. Тому волонтери почали збір коштів.

Традиційно, як і попередні благодійні акції, підтримує волонтерський лідерський рух, який проводять збір.

Зараз гостро відчувається потреба, щоб ще один автомобіль закупити для нашого автопарку, щоб збільшити можливість допомагати людям, – каже Наталя Соколовська.

Допомогти у придбанні п’ятого соціального таксі може будь-хто. Для цього необхідно перерахувати кошти на один з рахунків, що на фото.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook