Новини
Суспільство

У Хмельницькому побільшало соціальних таксі

Міський проект “Соціальне таксі” поповнився двома новими автомобілями. Одна машина перевозить дітей, інша – дорослих. Відтепер Хмельницьким курсують п’ять спецавтівок.

Замовити послугу соціального таксі люди з порушенням опорно-рухового апарату та інші маломобільні групи населення отримали 2016 року.

З липня цього року спеціальний довіз діє й для інших категорій населення. Однак людей, прикутих до ліжка, можливості перевозити немає.

Завдяки проекту хмельничани з інвалідністю можуть безперешкодно їздити на реабілітацію та відвідувати соціальні об’єкти міста. Лише за останній рік послугою скористалися майже 6 000 містян.

Один із водіїв нового спецавтомобіля Віталій Захаревич розповідає: перед тим, як сісти за кермо соціального таксі, проходив спеціальне навчання.

Сьогодні на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення перебуває 418 осіб з порушенням опорно-рухового апарату. З них 77 – діти. Фінансується соціальне таксі з міського бюджету.

Спецавтомобілем можна скористатися як в будні дні, з 9.00 до 18.00, так і у вихідні – варто лише залишити заявку за три дні до виїзду. У крайніх випадках – заявку приймають за добу.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter