Новини
Екологія

Десятки мертвих рибин вкотре виявили у Південному Бузі хмельничани (ВІДЕО)

Мешканці Хмельницького у соцмережах, мабуть, усоте лише за цей рік, показали, на що перетворилася головна водойма міста за бездіяльності влади та екологів. Живу рибу комунальники регулярно випускають у водойму, аби вона там жила та очищувала воду, а хмельничани так само регулярно показують, як риба у річці не виживає.

Вода, яка майже нікуди не тече. Вода, в якій постійно гине риба. Вода, яка замість прохолоди розповсюджує лише сморід. Таким бачать хмельничани Південний Буг. Не перший рік. І руху щодо покращення ситуації немає ніякого. Влада та екологи міста, так само як вода у Південному Бузі, схоже, завмерли в мертвій точці.

Хмельничани скаржаться на стан річки поблизу Старокостянтинівського шосе, – так прокоментували відео, поширене вкотре у спільноті Хмельницький LIVE.

Третє вересня. Неділя. Знову прийшов на річку. Подивитися. На річці екологічна катастрофа. Річка вся в мертвій рибі. Подивіться, що робиться. Подивіться. Треба спасати нашу річку. Подивіться, що робиться на річці Южний Буг в районі електромеханічного коледжу. між мостами по Свободи і Старокостянтинівське шосе. Подивіться, скільки мертвої риби. Сморід стоїть такий, що тут неможливо дихати. Подивіться, що зробили з нашої річки. Де влада, де екологія. Екологія з владою, напевно, ділять ті гроші, які вони взяли за те, що всі септики по вулиці Зарічанській і вулиці Прибузькій зливаються в нашу річку Південний Буг. Подивіться, що робиться. Подивіться, яка ріка, скільки мертвої риби. Подивіться, карп такий, напевно, кілограма на чотири. І море, море мілкої риби. Вся риба мертва, – так прокоментував побачене автор відео.

І ще відео від хмельничан з тієї ж локації:

Проте, як неодноразово писали небайдужі до долі Південного Бугу хмельничани, проблема не лише у стоках, що безконтрольно зливаються у річку, а й у ставках та озерах, що повідводили на шляху до водосховища власники земельних ділянок, аби облаштувати там місця відпочинку.

Три причепи сміття, які на початку серпня вивезли з річки Плоски (притоки Південного Бугу), аби, зокрема, полегшити процедуру тренування для байдарочників, особливо на стан водойми не вплинули.

Реакція хмельничан на відео:

Та нормально, можна і поплавати і поїсти одразу
І здохнути
… а вони бруківку кладуть
І вчепимо освітлення на очереті
Можна ще поставити стадіон
Це унікальна хмельницька річка)))
Де вода?
Я не проти, щоб Хмельницький був зеленим містом. Але ж не настільки..
Процитую генія сучасності «та нам нормально»

І, що не менш важливо, як не раз писали у коментарях хмельничани, мешканці Вінниці цю воду п’ють…

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook