Новини
Офіційно

Майбутні прикордонники у Хмельницькому присягнули на вірність Україні

У Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького відбулися урочистості з нагоди ритуалу складання Військової присяги курсантами першого курсу.

Складання Військової присяги на вірність своєму народові завжди було одним із найсвятіших ритуалів. Це завжди знаменна подія для кожного військовослужбовця.

Від імені депутатів обласної ради та від себе особисто курсантів першого курсу прикордонної академії зі складанням Військової присяги на вірність державі та її народу привітала голова обласної ради Віолета Лабазюк.

 «Обрати професію прикордонника у період війни – це вчинок, гідний справжніх патріотів, це прояв мужності та відваги, прагнення відстоювати і будувати вільну незалежну територіально цілісну Українську державу. На сьогодні прикордонник України – не лише обличчя країни для осіб, які перетинають державний кордон у пунктах пропуску, це насамперед мужній захисник держави. Саме прикордонники і в 2014 році, і під час повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року давали гідну відсіч ворогу-окупанту», – зазначила Віолета Лабазюк.

Виголошуючи присягу, прикордонники-першокурсники пообіцяли обороняти Україну, захищати її суверенітет, територіальну цілісність і недоторканність, сумлінно і чесно виконувати військовий обов’язок, неухильно дотримуватися Конституції та законів України та ніколи не зрадити українського народу.

З нагоди складання Військової присяги студентів першого курсу також привітали голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко (у режимі онлайн), представники обласної військової адміністрації, міської ради, народний депутат України.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять воїнів, які загинули у боротьбі за свободу та  незалежність України.

За інформацією пресслужби Хмельницької обласної ради


PR
Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook