Новини
Кримінал

Мешканця Шепетівщини затримали за підготовку ракетного удару по об’єкту інфраструктури

За допомогою GPS-трекера найманець ФСБ мав скоригувати ракетний удар ворога по одному зі стратегічно важливих об’єктів “Укрзалізниці” на території Хмельницької області. Проте планам цим не довелося здійснитися – зрадника затримали на “гарячому”. За попередньою інформацією, йому “світить” довічне ув’язнення.

Як повідомили у Службі безпеки України, йдеться про мешканця Славути, якого дистанційно навесні цього року завербував співробітник так званого “кримського” управління російської Федеральної служби безпеки.

Ціль для повітряного удару була визначена наперед, встановлений же “маячок” мав скоригувати політ ракети для більш точного ураження важливого інфраструктурного об’єкта.

За зраду країни та виконання фсб-шного замовлення найманець мав отримати гроші від свого куратора на банківську картку. Її, разом з іншими доказами злочину, вилучили під час обшуку.

Славутчанину повідомили про підозру в державній зраді в умовах воєнного стану. Наразі він перебуває під вартою за ґратами, де може, за рішенням суду, провести решту свого життя.

Багатоетапну операцію із затримання зловмисника проводили співробітники управління СБУ у Хмельницькій області під керівництвом Хмельницької обласної прокуратури.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook