Новини
Екологія

Понад 65 кілограмів риби вилучили у браконьєра на Хмельниччині

Інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля спільно із летичівськими правоохоронцями виявили порушення рибоохоронного законодавства на понад мільйон гривень. У чоловіка, що повертався з риболовлі виявили заборонені знаряддя лову та понад 65 кілограмів риби.

У межах смт Летичів природо- та правоохоронці днями зупинили автомобіль марки Fiat “Scudo”. Під час поверхневого огляду автомобіля, у багажному відділенні виявили 15 заборонених знарядь лову: сітки, двигун до човна та пластикові місткості з уловом, а саме: 346 карасів сріблястих, 232 плітки, 41 окунь, 31 судак звичайний, 18 йоржів звичайних, 4 коропи, 3 раки, 1 лящ, 1 бичок, загальною вагою 65,404 кг. Сума розрахованого збитку складає 1 179 664 грн. 

На місце події викликали слідчо-оперативну групу. Дані щодо правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань для притягнення громадянина до кримінальної відповідальності за ст. 249 ККУ. Автомобіль, двигун до човна, сітки та пластикові місткості із водними біоресурсами вилучено поліцією.

За порушення правил рибальства передбачається адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 34 – 680 грн із відшкодуванням завданих збитків. Кримінальна відповідальність настає за незаконне добування водних біоресурсів у разі завдання істотної шкоди. Санкція статті передбачає штраф від 17 000 – 85 000 грн, або обмеження, або позбавлення волі строком до трьох років із відшкодуванням завданих збитків, – нагадали у Хмельницькому рибоохоронному патрулі.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook