Новини
Суспільство

Теплі речі для переселенців збирають у Хмельницькому волонтери

Волонтери Хмельницької міської організації Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) збирають теплі речі для внутрішньо переміщених осіб. Куртки, штани, кофти, взуття просять приносити у “Банки одягу”. У Хмельницькому їх є два – у центрі міста та на залізничному вокзалі.

Світлана Войтенко приїхала до Хмельницького в перші дні повномасштабного вторгнення. Жінка – вимушена переселенка із міста Золоте Луганської області, яке зараз перебуває під окупацією російських загарбників.

Днями вона прийшла до “Банку одягу”, аби безкоштовно взяти речі для себе та дітей. Нове придбати не в змозі – більша частина зароблених коштів йде на оренду житла.

Розгорнули “Банки одягу” у Хмельницькому волонтери міської організації ТЧХУ. Нині у місті їх є два.

Один розташований безпосередньо на залізничному вокзалі, в приміщенні, де були колись приміські каси. Другий банк одягу – за адресою Героїв Майдану, 10. Наші банки одягу поповнюються речами завдяки донорам, інвесторам, свідомим підприємцям, небайдужим громадянам, – розповідає в.о. голови Хмельницької міської організації Товариства Червоного Хреста України Надія Пилипчук.

З початком осені волонтери просять небайдужих хмельничан долучитись до оновлення сезонних речей у банку одягу. Нині потребують теплого вбрання.

Ми вже майже щодня забираємо літній одяг, заново сортуємо і викладаємо тепліший одяг, адже, попри те, що надворі ще літо, люди звикли до зими готуватися наперед, – розповідає волонтерка Людмила Першина, яка працює в “Банку одягу”.

За словами волонтерки, здебільшого у дефіциті чоловічий одяг, та взуття чоловіче і жіноче. Тож хмельничан, які мають можливість поповнити “Банк одягу” просять це зробити, аби допомогти внутрішньо переміщеним особам, які мешкають в обласному центрі, пережити зиму в теплі.

“Банк одягу” на Героїв Майдану працює щодня з 10 ранку до 6 вечора. Також волонтери вкотре нагадують: приносити потрібно цілі, чисті, придатні для використання речі.

Крім того, наразі є потреба у ковдрах, покривалах та пледах, а також засобах гігієни та памперсах, додають волонтери.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook