Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому завершують оновлювати паркан навколо СІЗО (ФОТО)

Щонайменше два тижні у центрі Хмельницькому мало-помалу “кипить” робота біля стін слідчого ізолятора, який не так давно звільнили від реклами та вирішили оновити. Замість заляпаних рекламою, але, поміж тим, автентичних стін, око хмельничан наразі “тішить” суцільне сіре. Це краще, ніж було, але гірше, ніж на те сподівалися мешканці обласного центру.

Протягом досить довгого часу паркан Хмельницького СІЗО більше нагадувала радянський дитячий журнал “Мурзілка” – все через рекламу, якою була щедро обвішана чимала стіна, що відгороджує в’язнів пенітенціарної установи, яка “призначена для утримування осіб, щодо яких було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на будь-якій стадії кримінального судочинства, крім військовослужбовців, які утримуються на гауптвахті”.

На початку липня рекламу зі стін СІЗО прибрали. Все через загальноміську тенденцію звільняти міський простір від нав’язливих рекламних площин, якими донедавна обласний центр був прикрашений досить щедро.

Стіна навколо СІЗО, звільнившись від рекламних банерів, стала менш яскравою, але від того не стала більш привабливою, адже очевидно було, що вона потребувала ремонту, хоча б косметичного. За словами начальника державної установи “Хмельницький слідчий ізолятор” Руслана Сухораба, підрядники нарахували суму у мільйон 200 тисяч гривень – саме у стільки обійшовся би ремонт, якби до нього залучали сторонні організації. Тож в СІЗО вирішили реставрувати паркан своїми силами.

Хмельничани мріяли про щось оригінальне в центрі міста, навіть на такій, досить сумній установі. Пропонували прикрасити стіну муралом (щоправда, якої тематики, так і залишилося невідомим) або ж вертикальним озелененням.

Проте під час війни такі забаганки, як-то кажуть, не на часі. Тож паркан навколо СІЗО, як і планували, “одягнули” в сіру шубу. Сьогодні довелося побачити майже фініш проведених робіт.

Те, що паркан навколо СІЗО виглядає наразі охайніше – безсумнівно. Дискутувати про те, чи став він кращим, наразі зарано, адже невідомо, що ще у планах керівництва установи.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook