Новини
Офіційно

На міжнародній конференції у Кам’янці-Подільському обговорили соціальну підтримку українців

Міжнародна конференція “Соціальна підтримка людей в Україні” відбулася за сприяння голови обласної ради Віолети Лабазюк та з ініціативи голови Кам’янець-Подільської районної ради Михайла Сімашкевича.

Соціальна підтримка людей в Україні, яка є темою сьогоднішньої зустрічі, вкрай важлива у нинішніх реаліях: збільшення кількості дітей та дорослих, постраждалих від воєнних дій, ветеранів російсько-української війни, громадян, що втратили своє здоров’я, житло та майно внаслідок дій агресора. Під впливом ситуації, яка існує в Україні, загострилась потреба у професійно підготовлених соціальних працівниках. Саме завдяки цьому забезпечується ефективна діяльність соціальних служб у будь-якій державі та, зокрема, в Україні. Тому обов’язок усіх рівнів влади в державі − якісне навчання фахівців з соціальної роботи, – наголосив присутній на конференції заступник голови Хмельницької обласної ради Валентин Соколюк.

У міжнародній конференції взяли участь голова Міжнародної федерації соціальних працівників Європи Анна Радулеску (Румунія), провідний експерт у сфері соціальної роботи Герберт Паулішін (Австрія), радник Прем’єр-міністра України Ольга Лукач, народний депутат України Микола Стефанчук, представники обласної військової адміністрації, обласних та районних рад різних куточків України.

Важливим та актуальним був представлений на заході досвід представників Міжнародної федерації. Вони зробили акцент на тому, що не варто розділяти населення на соціальні категорії. Адже досить часто потреби у соціальній підтримці відчуває значно більша кількість людей, ніж ми собі уявляємо. Саме для того, аби не створювати соціальні суперечки та конфлікти, необхідно однаково підтримувати усіх, хто цього потребує.

У підтримку такої позиції Михайло Сімашкевич навів приклад створеного у Кам’янці-Подільському соціального магазину, в якому будь-який житель району − місцевий чи ВПО − може долучитися до спільної волонтерської справи, отримати накопичувальні бали та відповідну кількість гуманітарної допомоги. Саме такий європейський підхід до соціальної підтримки населення є найбільш дієвим та сприяє об’єднанню громадян.

За інформацією пресслужби Хмельницької обласної ради


PR
Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook