Новини
Спорт

На міжнародному фестивалі повітряних зміїв хмельничанка стала кращою серед аматорів (ФОТО)

UKRAINIAN INTERNATIONAL KITE FESTIVAL in Bulgaria 2023 проходив з 13 по 18 серпня. Організували фестиваль повітряних зміїв у Болгарії на честь 32-ої Річниці Незалежності України та 6-ої річниці Української Асоціації Повітряних Зміїв. Цільовою аудиторією фестивалю стали діти українських військовослужбовців, які оздоровлювалися в Болгарії. Взяла участь у фестивалі і 15-річна хмельничанка Анна Овчарук, яка стала кращою із запуску вітронадувних шоу-кайтів (inflatable / show-kite) серед аматорів.

Як розповіли організатори фестивалю, з перших польотів дівчина продемонструвала чудову техніку здіймання та утримання в повітрі оригінальних 3D повітряних зміїв марки «Peter Lynn», найпрестижнішої у професійному кайт-флаїнґу.

Кайт (англ. power kite) – в буквальному перекладі з англійської означає повітряний змій. Проте в українській термінології поняття кайт і повітряний змій різні. Кайтами називають такі повітряні змії, які призначені для буксирування людини або інших засобів, повітряними зміями ж заведено називати всі інші конструкції, призначені для ігор або підйому предметів на висоту.

У змаганні взяли участь понад 250 любителів та професіоналів із запуску повітряних зміїв. Крім учасників з України, до фестивалю долучилися видатні кайт-флаєри чотирьох країн: Ульріх Монзес (Німеччина), Пітер Гартт (Великобританія), Юрій Георгієв (Болгарія), Константин Ратсос (Греція).

Для нас дуже важливою, мотивуючою стала саме цільова аудиторія фестивалю – діти українських військовослужбовців, які оздоровлювалися в Болгарії, – прокоментував співорганізатор заходу, президент Української Асоціації Повітряних Зміїв, чемпіон світу – 2018 з шоу-кайтів, доктор філософії з економіки туризму Павло Шмулевич.

Він також повідомив, що хмельничанці Анні Овчарук запропонували стати учасницею Української Асоціації Повітряних Зміїв.

Вона буде займатися кайт-флаїнґом професійно та ще обов’язково прославить свій регіон в майбутньому,наголосив Павло Шмулевич.

У пресслужбі Української Асоціації Повітряних Зміїв нагадали, що це не вперше представники Хмельниччини посідають високі сходинки за підсумками змагань із запуску кайтів. У 2020 році другу премію Всеукраїнського конкурсу «Зоряний Кайт 2019–2020» отримав Олександр Скрипнюк із села Клубівка Шепетівського району, а Юрій Самчук, також з Шепетівщини, став лауреатом цього ж конкурсу, який організовувався Українською Асоціацією Повітряних Зміїв.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook