Новини
Інфраструктура

Понад 100 тисяч квадратів житла здала в експлуатацію Хмельниччина

На Хмельниччині протягом січня-червня добудовані та прийняті в експлуатацію житлові будинки загальною площею 106,5 тисячі метрів квадратних. Торік за перше півріччя забудовники підготували власникам квартири площею 86,6 тисячі метрів; зростання цьогоріч в цілому по області становило 8,9%.  

Щоправда, якщо порівнювати в довоєнним 2021-м, то до тих показників області ще, зрозуміло, далеко. Позаторік на Поділлі введено до експлуатації понад 140 тисяч квадратів житла. З іншого боку, тішить позитивна цьогорічна динаміка після минулорічного глибокого спаду.

Найбільше прийнято в експлуатацію житла в Хмельницькому районі – 83,9 тисячі квадратних метрів – 78,8% загального обсягу по області. Після торішнього падіння майже вдвічі нині зафіксоване зростання на 15,1%.

Шепетівщина демонструє ще кращий поступ. Якщо в січні-червні торік в районі споруджено 1548 квартирних метрів житла (фактично лише 20-30 місцевих родин отримали нове житло), то цьогоріч вже 7356 метрів. Після падіння майже вдесятеро маємо зростання у понад 3,6 раза.

На цьому тлі дещо відстає Кам’янець-Подільський район: здано в експлуатацію житло площею 15,2 тисячі проти 18,9 тисячі квадратів торік. Темпи падіння в районі становили 33,6%. Але, варто відзначити, торік район продемонстрував, як не дивно, зважаючи на війну, зростання в півтора раза.

Обсяг прийнятого в експлуатацію житла в міській місцевості становив 84,8 тисячі квадратів, або 79,6% від загального обсягу, в сільській – 21,7 тисячі – 20,4%. У цілому по області готуються прийняти новоселів 1149 квартир. Крім того, в січні-червні прийнято в експлуатацію дачні та садові будинки загальною площею 22 тисячі квадратів, що в 2,7 раза більше у порівнянні з відповідним періодом 2022-го, повідомили у Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook