Новини
Інфраструктура

«Тривожні кнопки» у хмельницьких тролейбусах за час тестування спрацювали тричі

Два місяці тому за кошти підприємства «Електротранс» в громадському транспорті встановили тривожні кнопки. Призначені вони для термінового виклику поліції у випадку позаштатної ситуації у салоні тролейбуса. За два місяці тестування водії вже встигли ними скористатися.

Кнопки екстреного виклику поліції в тролейбусах нового зразка є на поручнях та в салоні. У старих машинах пасажири можуть звернутися до водія. Водій, оцінивши ситуацію, телефонує оперативному черговому служби охорони.

Щодня у Хмельницькому у дві зміни виїжджають на маршрути до 70 одиниць транспорту. Їхній рух відстежує оперативний черговий, який, за потреби, викликає найближчий черговий наряд до транспортного засобу, де потрібне втручання правоохоронців. Зазвичай, на це потрібно 2-3 хвилини.

За угодою зі службою охорони поліції, щомісяця комунальне підприємство «Електротранс» сплачує за послуги 7 тисяч гривень. За два місяці роботи в тестовому режимі тривожні кнопки спрацювали тричі.

У 2024 році планується закупка 44 нових тролейбусів, в яких ми плануємо встановити, крім кнопки тривожного виклику, по 6 камер, які вести будуть спостереження за салоном, – розповів начальник  безпеки руху ХКП «Електротранс» Ігор Борбуцький.

У нових тролейбусах, котрі за ґрантові кошти закупить «Електротранс», також планують встановити цифрові табло і пандуси для зручності пасажирів.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook