Новини
Кримінал

Майже 200 тисяч гривень втратили мешканці Кам’янеччини через шахраїв

Від шахрайських дій невідомих осіб за добу постраждали четверо мешканців Хмельниччини – всі з Кам’янець-Подільського району. Загальна сума збитку, завданого шахраями, майже 200 тисяч гривень.

Як повідомили у поліції Хмельниччини, шахраї вдавалися до різних схем, аби виманити кошти в довірливих громадян. Зокрема, 57-річний чоловік піймався на “байку” про захист банківської картки та повідомив псевдобанкіру персональні дані. Після цього з рахунку потерпілого зникло 65 тисяч гривень.

56-річна мешканка Дунаєвеччини намагалася отримати фінансову допомогу – у соцмережах жінка перейшла за наданим посиланням, після чого замість того, аби отримати гроші, втратила майже 100 тисяч гривень.

Ще однією жертвою шахраїв став кам’янчанин, який відгукнувся на прохання знайомого у соцмережах позичити кошти на лікування. Як виявилося, акаунт було зламано і гроші від імені знайомого потерпілого просили шахраї. Таким чином чоловік втратив 11 тисяч гривень.

В аналогічну халепу потрапила 25-річна кам’янчанка, яка також перерахувала кошти нібито знайомому, який насправді виявився шахраєм. Жінка втратила 20 тисяч гривень.

За всіма фактами шахрайства відкриті кримінальні провадження. Зловмисників розшукують правоохоронці.

Нагадуємо:

  • працівники банку ніколи не телефонують клієнтам
  • інформацію про грошову допомогу потрібно шукати лише на сайтах офіційних установ
  • прочитавши у месенджері прохання позичити гроші, перетелефонуйте автору повідомлення та уточніть, чи справді людина це написала.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook