Новини
Культура

Хмельниччина долучилась до міжнародного проєкту UCORD

На базі Хмельницького обласного художнього музею відбулось  перше засідання Тематичної робочої групи з питань культури та соціальної згуртованості.

Даний захід був ініційований Агенцією регіонального розвитку Хмельницької області, в рамках співпраці з Проєктом UCORD. Швейцарсько-український проєкт «Згуртованість та регіональний розвиток України» (UCORD) втілюється за підтримки Швейцарії через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва компанією NIRAS Sweden AB з грудня 2022 р.

Як зазначила директорка обласної агенції Катерина Савчук, поточна 1 фаза проєкту триватиме до листопада 2026 р. та складається із трьох компонентів. Одним з цих компонентів є “Соціальна згуртованість через культуру та залученість громадян”.

За словами керівника тематичного компонента Ігоря Савчака – ця частина проєкту спрямована на побудову соціальної згуртованості через діалог, а також проєкти у сфері культури і креативних індустрій. Крім того, фахівець наголосив, що програма компонента розрахована на чотири роки.

Метою проєкту UCORD є сприяння скоординованим діям з відновлення та злагодженого регіонального розвитку з боку громадян, бізнесу і органів влади, що своєю чергою покращує якість життя людей, зміцнює стійкість суспільства, мир та соціальну згуртованість в Україні, – підкреслив пан Савчак.

Учасниками засідання стали керівники мистецько-просвітницьких організацій та інституцій області, міське та обласне очільництво царини культури.

Підсумком першого засідання групи стало визначення й затвердженням наступних напрямків роботи:

  • розвиток кроссекторальної взаємодії між різними сферами культури;
  • мережування працівників сфери культури різних територіальних громад;
  • проведення освітніх заходів та програм менторської підтримки для працівників галузей культури;
  • планування та реалізація проєктів з підвищення соціальної згуртованості через культуру, діалог та креативні індустрії.

Зауважимо, що протягом 2022-2023 рр. спеціалісти проєкту UCORD провели ретельний відбір серед АРР України: переможцями стали агенції регіонального розвитку Вінницької, Сумської, Тернопільської та Хмельницької областей.

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook