Новини
Бізнес

Імпорт палива на Хмельниччину скоротився майже вдвічі

Імпорт товарів на Поділля скоротився за сім місяців на 0,8% у порівнянні з січнем-липнем минулого року до 376,2 мільйона доларів. Ввезення товарів уперше просіло після чотиримісячного зростання.

Суттєво на показники імпорту вплинуло стрімке – на третину – зменшення закупівлі подільським бізнесом мінеральних продуктів: придбано на 66,8 мільйона, що на 35,7% менше, ніж торік.

Цілком очевидно, коли йде мова про мінеральні продукти, передусім маються на увазі палива мінеральні; нафта та продукти її перегонки. Палива за кордоном придбано на суму 60,9 мільйона при падінні в порівнянні з відповідним періодом минулого року на 39,8% – майже вдвічі. Частка палива в імпорті знизилася до 16,2%.

Натомість закупівля полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них зросла на одну дев’яту. Імпортовано пластмас на 11,8% більше, загалом на суму 53,6 мільйона. Частка цієї групи імпорту зросла до 14,3%.

Окрім того, за окремими групами, що становлять суттєву частку в імпорті області, зростання ще більш відчутне. Скажімо, поставка машин, обладнання та механізмів; електротехнічного обладнання збільшилася на понад третину – на 35,8% до 74,6 мільйона, що склало 19,8% від загального обсягу.

Хмельниччина також майже в півтора раза наростила ввезення текстильних матеріалів та текстильних виробів. За сім місяців збільшення становило 47,5% до 24 мільйонів. Відповідно частка текстилю в загальних показниках сягнула 6,5%.

Продуктів рослинного походження закуплено на 10,4 мільйона – падіння майже втричі. Їхня частка становила лише 2,7% від загального обсягу імпорту, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook