Новини
Суспільство

Правоохоронці Хмельниччини отримають спецобладнання для перевезення службових собак

Кінологічні підрозділи різних областей отримали 16 нових причепів, спеціально обладнаних для перевезення службових собак. Вони допоможуть поліцейським виконувати завдання на деокупованих та територіях, наближених до проведення бойових дій. У переліку областей, які отримають таке обладнання, є і Хмельниччина.

Спеціальні причепи отримали кінологи Донецької, Чернігівської, Київської, Херсонської, Полтавської, Вінницької, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Львівської, Рівненської, Чернівецької, Черкаської, Хмельницької, Житомирської областей та м. Києва. 

Участь у церемонії передачі обладнання взяв заступник Голови Національної поліції України Геннадій Федорюк та Голова Консультативної Місії Європейського Союзу Рольф Холмбо.

Заступник Голови Національної поліції України Геннадій Федорюк розповів партнерам про невластиві функції, які наразі виконують поліцейські, та подякував представникам КМЄС за підтримку, яку вони надають в умовах війни:

«Ми бачимо, що перед поліцією постали виклики, на які ми маємо оперативно реагувати. І за підтримки КМЄС ми готові до цих викликів. Ми дякуємо за цю допомогу і взагалі всю допомогу КМЄС для всієї нашої держави. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю задля нашої спільної перемоги над окупантом».

Голова Консультативної Місії Європейського Союзу Рольф Холмбо зазначив, що Місія зі свого боку також адаптує свою роботу, аби допомогти українським партнерам відновити роботу на деокупованих територіях:

«Щодня ви демонструєте всьому світу вашу надзвичайну рішучість, аби вийти з цієї війни переможцями і захистити свою землю. І ми докладаємо зусиль, аби надати вам додаткове обладнання, додаткові транспортні засоби, такі спеціалізовані, які ми передаємо сьогодні, а також засоби особистого захисту, медичні, техніку, щоб підтримати вас в роботі на деокупованих територіях. У цей важкий час основними завданнями для службових собак є виявлення зброї, мін, предметів, що не вибухнули. Особливо на деокупованих територіях. Це завдання є критично важливими та вимагає належного транспортування службових собак до місць виконання їхньої роботи в умовах небезпеки.  Для такого застосування ці причепи є надзвичайно важливими та необхідними. Ми стоятимемо з Україною разом до Перемоги».

За інформацією поліції Хмельниччини

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook