Новини
Суспільство

Урок безпеки для майбутніх прикордонників провели рятувальники Хмельниччини (ФОТО)

Урок безпеки від рятувальників та працівників Нацполіції для майбутніх захисників кордону пройшов 21 вересня у стінах Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою Держприкордонслужби України.

Щоб уміння не стали важким багажем, теорію втілили на практиці: надзвичайники продемонстрували, як коротке замкнення електромережі може спричинити непоправні наслідки для життя та майна людей, а незнання правил пожежної безпеки – до швидкого поширення вогню навіть під час приготування їжі.

Тепер ліцеїсти знають: вогнегасник – не забаганка, а нагальна потреба у щоденному побуті. Та крім правил пожежної безпеки кожен українець – від малого до дорослого, має знатися та розумітися на вибухонебезпечних предметах, щоб не втрапити у смертельну пастку.

Навіть у відносно тилових населених пунктах, немає жодної гарантії, що вибухівка не зустрінеться у парках, скверах та лісах. І чим більше охоплене населення важливою інформацією – тим більше гарантії на безпечне життя. Піротехніки ДСНС детально та послідовно пояснили принцип дії вибухівки та як вона «маскується».

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook