Новини
Офіційно

Очільник Хмельниччини взяв участь у конференції щодо ролі адміністративного судочинства

Перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін взяв участь у практичній конференції «Роль адміністративного судочинства в діяльності органів державної влади задля реалізації ст. 3 і 19 Конституції України», що проходила днями у Вінниці.

Особливістю конференції стала участь очільниці проєкту «Судова влада і суспільство», заступниці голови суду Амстердама з міжнародного співробітництва та верховенства права Естер де Рой та судді у кримінальних, адміністративних та сімейних справах Окружного суду Амстердама, експерта проєкту «Судова влада і суспільство в Україні» Райна Одінка.

Вони поділилися з українськими колегами практичним досвідом Нідерландських адміністративних судів та обговорили Нідерландські правила ефективного адміністративного судочинства.

Своєю чергою, звертаючись до учасників конференції, Сергій Тюрін зазначив, що у зв‘язку зі збройною агресією Росії проти України відбувається адаптація правової сфери до вимог воєнного стану, що має на меті максимально ефективне врегулювання всіх видів суспільних відносин.

Воєнний стан – це визначальний фактор для перебудови та впровадження новітніх підходів юридичних механізмів до покращення, як адміністративного, так і вцілому, судочинства, – додав посадовець.

В ході конференції відбулася презентація «Рекомендацій здійснення ефективного
адміністративного судочинства», розроблених у рамках співпраці із проєктом «Судова влада і суспільство», так, учасники подискутували про їх роль для адміністративного процесу.
Варто зазначити, що рекомендації розроблені для підвищення ефективності здійснення адміністративного судочинства та забезпечення дієвого захисту порушених прав людини.

Цей документ може забезпечити рівне ставлення до осіб, які звернулися до суду і робить процесуальні рішення більш передбачуваними для сторін та їхніх представників.

Підготовка рекомендацій відбувалась у рамках міжнародного проєкту «Судова влада і суспільство в Україні» за підтримки Уряду Королівства Нідерланди, повідомили у пресслужбі Хмельницької ОВА.


PR
Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook