Новини
Бізнес

Овочі на Хмельниччині подешевшали більше, ніж на третину

Дефляція на Поділлі в серпні становила 0,5%; а загалом з початку року ціни в області зросли на 3,6%. Причому ціни в області знижуються другий місяць поспіль.

Продукти та безалкогольні напої за останній місяць літа стали легшими для гаманця на 2,1%. Найбільше впала ціна на овочі – на 36,4%. Також дещо подешевшали рис, кондитерські вироби з цукру, олія соняшникова, м’ясо птиці, продукти переробки зернових, хліб, яловичина.

Водночас на кілька відсотків зросли ціни на цукор, кондитерські вироби з борошна, рибу та продукти з риби, свинину, молоко, яйця, макаронні вироби, масло, фрукти.

Алкогольні напої та тютюнові вироби додали в ціні 0,6%; тарифи на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива підвищились на 0,1%.

Підвищення цін на паливо та мастила на 9,1% призвело до зростання в цілому в групі транспорт – на 3,6%.

Зростання у сфері охорони здоров’я на 0,9% зумовлено підвищенням вартості амбулаторних послуг (на 2,0%), фармацевтичної продукції (на 0,7%).

Ціни у сфері зв’язку знизились на 0,2%, при цьому вартість мобільних телефонів знизилась на 1,1%, поштових послуг – зросла на 0,9%.

З інших товарів та послуг зросла вартість послуг у сфері відпочинку і культури на 0,4%, ресторанів та готелів – на один відсоток, поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook