Новини
Суспільство

Хмельничанка відкрила майстерню з виробництва тактичних ножів для військових

Від початку повномасштабної війни з росією Надія Савіцька з Хмельницького налагодила виробництво тактичних ножів для бійців. Жінка має майстерню в обласному центрі.

Захоплення сталевими предметами Надії привив батько-коваль. Вона добре розбирається у процесі виготовлення металевих предметів, хоча власноруч цього не робить. Її завдання – приймати замовлення, просувати товар та відправляти його замовникам, пише Суспільне.

За її словами, в основному тактичні ножі замовляють військові. Вони універсальні і можуть знадобитися будь-де.

Ними можна прорубати дерева, викопати окоп, розчистити дорогу, застосовувати у ближньому бою. Також можна використовувати й в господарсько-побутових справах, – каже жінка.

Родзинкою тактичних ножів, які виготовляють в майстерні підприємниці, є патріотичне гравіювання.

Ми придумали орнамент вишиванки. Тому що для нашого колективу важливі національні цінності. Тим паче, що є замовники й з-за кордону. Тож нам приємно, що й там знатимуть нашу символіку, – розповідає Надія.

За день, каже, виготовляють десяток тактичних ножів. Але бувало, що в місяць робили й до ста ножів. Все залежить від кількості замовлень.

Частину коштів, отриманих від продажу, жінка витрачає на потреби ЗСУ.

Підприємниця Надія Савіцька разом з колегами поруч з автомобілем, який купила на виручені від продажу кошти для потреб ЗСУ

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook