Новини
Офіційно

ОВА та МОЗ обговорили добудову лікувально-діагностичного корпусу Хмельницької обласної дитячої лікарні

Хмельницька обласна військова адміністрація, Міністерство охорони здоров’я України та Світовий банк розглядають можливість добудови лікувально-діагностичного корпусу обласної дитячої лікарні.

Напередодні, 27 вересня, заступник начальника ОВА Сергій Ткачук разом із представником Міністерства охорони здоров’я України з екологічних і соціальних питань та експертом Світового банку в Україні Зурабом Маісурадзе відвідали новий лікувально-діагностичний корпус Хмельницької обласної дитячої лікарні. Участь в візиті взяли також представники експертної комісії МОЗ, інжинірингової компанії «Ептіса Сервісіос Де Індженеріа, С.Л.», зазначає пресслужба ОВА.

Варто зазначити, що приїзд делегації пов’язаний із участю обласної військової адміністрації у відборі інфраструктурних проектів з відновлення, оновлення та модернізації закладів охорони здоров’я в рамках спільного зі Світовим банком проекту «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя» (Heal Ukraine). Метою участі у відборі є отримання фінансування від Світового банку на завершення будівництва та введення в експлуатацію згаданого лікувально-діагностичного корпусу.

Хочу подякувати Міністру охорони здоров’я України Віктору Ляшку за те, що в ці складні для країни часи, міністерство сприяє нашому регіону у винайдені засобів для завершення будівництва такого важливого об’єкту, а також Світовому банку за фінансову підтримку. Хмельниччина уже давно потребує, особливо у зв’язку зі збільшенням населення області, потужної та сучасної лікарні європейського рівня, яка зможе обслуговувати юних жителів та рятувати життя діткам, зокрема тим, хто постраждав від війни, – зазначив Сергій Ткачук.

Довідково: У 2018-2021 роках за рахунок усіх джерел фінансування було освоєно 200,7 млн грн, у тому числі коштів Державного фонду регіонального розвитку – 108,9 млн грн., обласного бюджету – 91,8 млн гривень.

Ступінь будівельної готовності об’єкта – понад 70%. Будівництво було призупинене з початком повномасштабного вторгнення, а добудова корпусу є нагально необхідною, проте в умовах воєнного стану та бюджетного дефіциту, профінансувати реалізацію проекту з коштів тільки обласного бюджету немає можливості.

Відтак, експерти перевіряють та опрацьовують проект «Будівництво лікувально-діагностичного корпусу Хмельницької обласної дитячої лікарні по вул. Кам’янецька, 94 в м. Хмельницькому». Зокрема, здійснюється експертне дослідження пропозиції та наявної проектно-кошторисної документації, обстежується стан будівництва та відповідність його до державних будівельних норм.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook