Новини
Суспільство

На плетінні маскувальних сіток на Хмельниччині можна заробляти

Все більше мешканців Хмельниччини зараз знаходяться у пошуках роботи, адже військові дії в Україні збільшили безробіття, що є великою проблемою. Але існують нові можливості для тих, хто у пошуках мінімального заробітку. Хмельницький обласний центр зайнятості спільно з місцевими підприємцями розпочав фінансову ініціативу. Відтак, безробітнім платитимуть за плетіння маскувальних сіток.

Під час військового стану виник один із видів громадських робіт як суспільно-корисні роботи. Служба зайнятості завжди займалася громадськими роботами. Це один із видів активної підтримки у працевлаштуванні безробітних громадян. Але ж під час військового стану виникли додаткові види робіт, які необхідно виконувати задля підтримання оборони країни, – розповідає заступник директора обласного центру зайнятості Сергій Залуцький.

Суспільно-громадські роботи полягають у різних видах діяльності. Один з них – плетіння маскувальних сіток. Безробітні, які мають такі навички, можуть використовувати їх для заробітку. Виготовляються сітки різної форми та розміру, які потім знаходять застосування на передовій.

Зараз до плетіння сіток у нас залучені більше 50 осіб. Це активно роблять на Кам’янеччині, в Китайгородській територіальній громаді та в Кам’янці. І ми фінансуємо такі роботи в обсязі сто відсотків, – каже Сергій Залуцький.

Алгоритм дій зі сторони центру зайнятості полягає в тому, щоб знайти роботодавця, який надає всі умови для роботи та потрібні матеріали для неї.

За словами заступника директора обласного центру зайнятості, такі роботи можуть організовуватися не на довгий час, на період до 3 місяців. Розмір оплати людям за цю працю не повинен бути меншим за мінімальну заробітну плату. Це 6700 грн, залежно від відпрацьованого часу.

Дивіться у сюжеті Телеканалу Перший Подільський

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook