Новини
Дозвілля

Дерев’яний велосипед, зроблений власноруч, можна побачити на вулицях Хмельницького

Хмельничани не перестають дивувати та вражати своєю майстерністю, вигадливістю та “золотими руками”. Раніше ми розповідали про любителів мотоциклів, які збирають їх власноруч з підручних матеріалів. А ще на вулицях Хмельницького можна побачити оригінальний та унікальний велосипед, який хмельничанин власноруч виготовив з дерева. Іноземці оцінили його у кілька тисяч доларів.

Перехожих, які бачать цей велосипед на вулицях, він дивує не лише матеріалом, з якого виготовлений, а й тим, що його власник їздить лежачи. Автор транспортного засобу Валерій Вишневський каже, що любить подорожувати з комфортом і на самоті. Тому й створив конструкцію, яка цілком відповідає його потребам. І вже сьомий рік чоловік – незалежний.

Це шоссер в чистому вигляді. Він не призначений для якихось трюків чи ще чогось. Це велосипед для далеких поїздок. Колись я займався катерами і яхтами, будував їх. То трохи навики роботи з деревом і конструювання були, – розповідає Валерій.

Нинішній велосипед у чоловіка – другий. Перший поступався в технічних характеристиках.

Він був з меншими колесами і коротший. Швидкість була не та. Три роки поїздив, зрозумів, що мене не влаштовує така швидкість. Особливо, коли подорожуєш далеко. Адже їхати 100 кілометрів зі швидкістю 20 кілометрів на годину – це дуже нудно, а коли їдеш 40 чи 50, то вже трошки веселіше, не так сумно, – каже Валерій.

Керувати таким транспортом можна тільки в сезон. Переважно це суха пора року, адже дерево не любить вологи.

Скласти таку хитромудру конструкцію можна за пів року, розповідає Валерій.

Його максимальна швидкість – 50 кілометрів за годину, хоча за бажанням можна й швидше. На відміну від інших велосипедів, цим можна керувати не лише руками, а й ногами.

Лежачий велосипед оснащений мотором, однак чоловік використовує його лише за містом.

Коли я їду містом, немає сенсу вмикати мотор. По-перше, шумить. По-друге, швидкість набагато вища. Не хочеться для людей якось небезпеки. Знаєте, у нас дуже багато людей чогось вважають, що по велодоріжках ходити – то святе, – розповідає Валерій.

Подбав чоловік також про те, щоб їздити цим велосипедом можна було і вночі – транспорт має фари, аби освітлювати дорогу та бути помітним на ній.

Творіння хмельничанина оцінили у майже 7 тисяч доларів. Весь секрет – у дороговартісній дерев’яній конструкції.

Детальніше – у відео каналу Перший Подільський.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook