Новини
Інфраструктура

У центрі Хмельницького заборонять утеплювати окремі квартири у багатоповерхівках

Ще для однієї вулиці у Хмельницькому затвердили дизайн-код. Йдеться про найдовшу вулицю міста – Кам’янецьку. Крім вже знайомих хмельничанам вимог щодо зовнішнього вигляду будинків, у документі з’явилися нові. Вони стосуються правил утеплення будинків.

Дизайн-код у Хмельницькому раніше було затверджено для головної пішохідної вулиці Проскурівської, згодом – для вулиці Подільської. Дійшла черга і до вулиці Кам’янецької. Не так давно хмельничани активно обговорювали оновлення будівлі гуртожитка Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту. Хмельничани не оцінили колірну гаму, яку використали при ремонті – дуже вона декому нагадували “корпоративні кольори”, що використовуються для ідентифікації однієї з політсил. Тоді ж згадали і про дизайн-код вулиці, проте якими зрештою мають бути кольори стін будівель на цій вулиці, відповідно до документу, так і було незрозуміло.

Наприкінці серпня будівля виглядала так:

Для конкретно цього будинку в дизайн-коді визначили такий колір:

А виглядати будинок, за задумом укладачів дизайн-коду, має зрештою так:

Чи будуть перефарбовувати будинок відповідно до рекомендацій – невідомо.

Цікаво, як вийдуть із ситуації з дизайн-кодом власники ювелірного магазину та супермаркету в будівлі на вулиці Подільська, 25, чиї “корпоративні” кольори зовсім не співпадають з “рекомендованими”.

А от для 16-поверхівки, яка розташована за цією ж адресою, у документі окремих рекомендацій не прописано. Хоча і її мешканцям вистачить клопотів, адже, як зазначено у роз’ясненні на сайті міської ради, на вулиці Кам’янецькій, відповідно до дизайн-коду, “забороняється «клаптикове утеплення», коли утеплені тільки окремі квартири, а не весь фасад багатоповерхових будинків”.

Власне, цю з цією проблемою зіткнуться і мешканці інших будинків, розташованих на Кам’янецькій. Їх у документі – 54.

Решта прописаних у дизайн-коді вимог більше стосується власників бізнесу, оскільки там йдеться про оформлення вивісок та табличок.

Дотримання правил щодо розташування вивісок чи правильний вибір кольорів, можуть значно поліпшити візуальний вигляд міста. В результаті впровадження дизайн-коду вулиці Кам’янецької, отримаємо організований та привабливий міський простір, що буде мати позитивний вплив, як на містян та гостей, так і на місто в цілому, – сподіваються у міській раді.

Ознайомитися з дизайн-кодом вулиці Кам’янецької можна за посиланням у публікації на сайті ХМР.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook