Новини
Офіційно

На Хмельниччині укриттями забезпечені 87% закладів освіти

Перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін відвідав укриття в закладах шкільної освіти обласного центру, які були оновлені у рамках проєкту “Freedom Space”. Проєкт, мета якого повернути дітям дитинство, реалізовується в Україні, зокрема і на Хмельниччині, завдяки сприянню народного депутата України Андрія Богданця та за фінансової підтримки міжнародного партнера Freedom Holding Corp.

На сьогодні в області 87% закладів освіти забезпечені укриттями, тому нам є ще над чим працювати. Хочу подякувати народному депутату Андрію Богданцю, за те, що сприяв облаштуванню двох укриттів у місті Хмельницькому, та проєкту “Freedom Space”, який залучив донорські кошти для зведення укриттів, що своєю чергою дозволило мінімізувати залучення бюджетних ресурсів, – зазначив Сергій Тюрін.

За словами Андрія Богданця, спільними зусиллями уже вдалося облаштувати близько 30 укриттів в школах різних міст України: від Львова й Тернополя до Харкова й Запоріжжя.

Спочатку були просто сірі бетонні підвали, вкриті пилом. Ми не просто побілили там стіни й пофарбували лавки. Після ремонту там з’явилися дитячі килимки й м’які іграшки, кінопроєктори та крісла-мішки, – додав нардеп.

Як зазначають у Хмельницькій ОВА, кошти, виділені на ремонт укриттів, надали іноземні партнери на умовах грантової програми. Всього на 30 укриттів виділили 120 мільйонів гривень. До переліку увійшли і два заклади на Хмельниччині. Середня вартість одного подібного укриття – близько 3 мільйонів гривень.

Читайте також: Міський голова Хмельницького пояснив, чому затримується будівництво укриттів у закладах освіти


PR
Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook