Новини
Новини від читача

Водії та власники собак конкурують за вільний простір біля новобудов у Хмельницькому (ФОТО)

Жив-був собі пустир. Травою, лопухами та іншими кульбабками прикрашений. Собачки на ньому гуляли. Справи свої фізіологічні справляли. Проте ринкова економіка діє. Конкуренція за землю зростає. Машини почали відвойовувати життєвий простір серед екскрементів тваринок.

Обабіч нещодавно прокладеної вулиці Мельникова в Хмельницькому залишилася чималенька смуга землі безгоспної. Терра інкогніта, так би мовити. Подейкують, що господар у неї таки є, але наразі парканом із колючим дротом, сиреною з мигалками не огороджує.

Отже, пустка наша – травичкою заростає, кисень виробляє. Звісно, хмельничани відразу зрозуміли – ідеальне місце для прогулянки чотирилапих друзів. Так тривало рік-два в спокої. Бо від проїжджої частини із чотириколісними друзями ділянка відокремлена пішохідною зоною. А ще й клумбою.

Проте. Проте не все так райдужно. Ми ж бо – цивілізоване місто. Пішохідні переходи маємо. Й не аби які. А пристосовані для людей з обмеженими можливостями. Простіше кажучи, немає бордюру.

Якщо інвалід на візочку може з’їхати на дорогу, то й на машині спроможний подолати зворотний шлях. Перекотитися через пішохідну зону та в’їхати та пустир. Один спробував, інший долучився. Й поступово пустир перетворюється на безкоштовну парковку.

Ні, ніхто не протестує, не свариться. Вночі машинки сплять, вдень песики пустують. Й землі добре. Колесами добряче втрамбовується послід у землю – врожайність травички наступного року підвищиться.

А якщо всім добре, то й моралі не тре. Лише кілька запитань. Що ж робити із паркуванням у місті? Де розпихувати все зростаючу кількість машин? Бо, як бачимо, сучасний хмельничанин не уявляє себе безмашинним.

Попід вікнами наразі в темряві не пройдеш – коліна поломиш об бампери розставлених для гри в го машинок. А проїхати трохи вглиб, аби запаркуватися далі, більшості водіїв, ймовірно, ліньки. Не для того машина купувалася, щоб сто метрів до неї зрання ходити.

З іншого боку, пригадується відомий комік, який дорікав вегетаріанцям: мовляв, вони з’їдають рослини, що утворюють кисень. Відповідно нам і нашим свиням незабаром не буде чим дихати. Чомусь така асоціація виникла.

Повторюся, наразі конфлікту-суперечки за землю немає: вона й безкоштовна «нічліжка» для автівок, і туалет для тваринок. Але у швидкості експансії водіїв на цю пустку відчувається певна небезпека. Мабуть, багато хто звертав увагу, як власники залізних коней швидко стають у бойову стійку, коли йдеться про їхні машинки та місця для паркування. Сподіваємося, сварок між прихильниками живого та мертвого чотирилапого світу таки не виникне.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook