Новини
Події

Заходи до дня психічного здоров’я провели у Хмельницькому волонтери Червоного Хреста

Протягом двох днів у Хмельницькому тривали заходи, присвячені Всесвітньому дню психічного здоров’я. Волонтери Українського Червоного Хреста розповідали містянам про те, що таке психічне здоров’я, та провели спільну зустріч для представників організації з різних міст Хмельницької області.

Під час ознайомчого заходу, якому присвятили перший день, волонтери роздавали на вулицях обласного центру та в закладах освіти іграшки-антистреси та розповідали, чому важливо приділяти увагу своєму психічному здоров’ю, особливо зараз, в умовах повномасштабного вторгнення.

Турбота про себе – одне з найважливіших гасел Українського Червоного Хреста, тому другий день волонтери присвятили спілкуванню у своєму волонтерському колі. Зібралися волонтери з усіх міст, де є осередки Хмельницької обласної організації Українського Червоного Хреста: Хмельницького, Кам’янця-Подільського, Шепетівки, Славути, Старокостянтинова, Нетішина та Полонного. Досвідом обмінювалися в рамках проведення структурованого заходу відповідно до каталогу Данського Червоного Хреста, який з перших днів повномасштабного вторгнення підтримує роботу напрямку «Психічне здоров’я та психосоціальна підтримка» у Хмельницькій області.

Лише за 9 місяців поточного року у різних куточках Хмельниччини було проведено 3372 заходи, до яких долучилися 29,5 тисячі осіб. А від початку роботи напрямку і заходів, і отримувачів психосоціальної підтримки є значно більше.

На початку роботи у нас дійсно в пріоритеті були люди вимушено переміщені. Але в зв’язку з ситуацією в країні, ми всі кожен день стресуємо, ми читаємо ці новини, і тому зараз у нас заняття проводяться для всіх, хто цього потребує. Тобто, це і дітки, і дорослі, і підлітки, яким дійсно потрібна ця допомога, – пояснила координаторка напрямку «Психічне здоров’я та психосоціальна підтримка» у Кам’янці-Подільському Аліна Гуменюк.

Про те, чому волонтерам важливо не лише допомагати іншим, а й самим збиратися на такі «закриті» зустрічі, розповіла координаторка напрямку «Психічне здоров’я та психосоціальна підтримка» Українського Червоного Хреста у Хмельницькій області Олена Лямзіна:

Всі ці волонтери працюють з людьми, але головний принцип Товариства Червоного Хреста – це турбота про себе. Тому сьогодні ми зібралися, щоб обмінятися досвідом, поспілкуватися, побачити один одного не на екрані моніторів, а «вживу» і гарно провести час.

Я завжди була переконана і до війни, і зараз, що живої комунікації і спілкування не замінить нічого. Тому хотілося, щоб колеги відпочили, поспілкувалися, почувалися не як на заході або занятті, а що про них також хтось турбується, – додала Наталя Семенюк, фахівчиня з розвитку організації та волонтерства Українського Червоного Хреста у Кам’янці-Подільському.  

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook