Новини
Суспільство

На Хмельниччині поліцейські провели зі школярами урок на тему гендерної рівності

У формі гри та діалогу правоохоронці показали дітям, що не існує «чоловічих» чи «жіночих» професій. Кожен має право обирати своє місце у суспільстві та бути захищеним від дискримінації за ознакою статі.

Сьогодні патрульні поліцейські спілкувалися зі старшокласниками Чемеровецького ліцею № 2 на тему гендерної рівності. Заняття проходило у форматі гри. Діти поділились на дві групи, після чого дівчата отримали стереотипні рожеві кульки, а хлопці – сині. Кожен учасник написав на кульці професію, про яку мріє. Після цього школярі обмінялись кульками і кожен отримав завдання пояснити, як би він реалізувався у незвичній для себе ролі.

До прикладу, дівчата неочікувано побачили для себе перспективи в професії військового, рятувальника чи поліцейського. А хлопці зрозуміли, що вони теж можуть бути перукарями чи візажистами. Хоча, варто зауважити, що були дівчата, які одразу обрали професію слідчого, а хлопці — кухаря чи вчителя. Також учні виконали різні вправи на взаємодію та взаєморозуміння.

Таким чином діти переконались, що всі вони рівні у своїх правах і кожен може опанувати будь-яку професію, попри гендерні стереотипи. Після гри школярі відпустили рожеві та сині кульки, адже упевнились, що гендер не має кольорів!

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook