Новини
Офіційно

На відновлення Високопілля, яким опікується Хмельниччина, потрібно 94 мільйони гривень

Перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін на брифінгу розповів про реалізацію проєкту “Пліч-о-пліч”, в рамках якого Хмельниччина допомагає відновлювати селище міського типу Високопілля у Бериславському районі Херсонської області. Виділені наразі кошти – 47 мільйонів гривень з обласного бюджету та бюджетів громад – це лише половина суми, необхідної для завершення першого етапу. Тож аби реалізувати все задумане, необхідне дофінансування з державного бюджету. Також додаткові кошти потрібні будуть для здійснення другого етапу проєкту.

Очільник Хмельниччини нагадав, що область долучилася до президентського проєкту “Пліч-о-пліч” у червні 2023 року. У деокупованому Високопіллі необхідно відновити 257 домоволодінь у багатоквартирних будинках або будинках індивідуальної житлової забудови.

Ми направили туди фахівців, які спочатку зробили всі обстеження та склали дефектні акти. Потім були складені кошториси – їх перевірили та узгодили відповідні служби. Далі Високопільська адміністрація визначила замовником і виконавцем робіт нашу Хмельницьку службу єдиного замовника,розповів Сергій Тюрін.

Наразі у Високопіллі на відновленні об’єктів працюють близько 180 будівельників та робітників, які здійснюють заміну дахів, вікон, виконують ремонтні роботи всередині самих будинків. Все це, за словами Сергія Тюріна, перший етап відновлювальних робіт.

На них Хмельниччина зібрала 47 мільйонів гривень.

37 мільйонів виділили громади, таким чином фактично демонструючи посил проєкту “Пліч-о-пліч”, що ми разом, що інші області та громади допомагають відновлюватись громадам Херсонщини на деокупованих територіях, – наголосив Сергій Тюрін.

З обласного бюджету виділили 10 мільйонів. Проте наявних 47 мільйонів гривень недостатньо для того, аби завершити перший етап відновлювальних робіт.

Ми очікуємо зараз фінансування з державного бюджету, розробляється відповідна постанова уряду на дофінансування. На завершення цих робіт ще необхідно орієнтовно таку ж суму, тобто 94 мільйони складатиме перший етап цих поточних робіт, – сказав під час брифінгу Сергій Тюрін.

Під час другого етапу планують здійснити проєктування організації благоустрою та утеплення будинків, щоб люди могли комфортно там проживати.

Щодо організації благоустрою, то він передбачає будівництво невеличкого урбан-парку для дітей та в цілому облаштування території, адже після обстрілів постраждали не тільки будинки, а й дорожня інфраструктура, різні об’єкти благоустрою, – прокоментував Сергій Тюрін.

Та додав, що на ці роботи також очікують фінансової допомоги з державного бюджету.

За інформацією пресслужби Хмельницької ОВА


PR
Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook