Новини
Здоров’я

Небезпечна кава з Гондурасу могла потрапити на прилавки магазинів Хмельниччини

У Держпродспоживслужбі попереджають споживачів та власників бізнесу про небезпечний продукт, який міг потрапити в Україну, в тому числі й на Хмельниччину.

Йдеться про органічну зелену каву походженням з Гондурасу, експортовану з Німеччини. відправник: Rehm & Benecke Coffee GmbH & Co., Hamburg. В Україні отримувачем продукту зазначене ТОВ «Кофітон», вул. Ломоносова 75 а, м. Київ, 03189.

У повідомленні Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів зазначено, що в каві з Гондурасу виявили хлорпірифос. 

Хлорпірифос (ХПФ) – діюча речовина багатьох розповсюджених інсектицидів широкого спектра дії. Хлорпірифос є фосфорорганічним інсектицидом, який широко використовується в побуті, сільському господарстві та промисловості протягом останніх 40 років приблизно в 100 країнах світу. Використовується для знищення широкого спектра шкідливих комах і кліщів; водночас він демонструє помітну токсичність для більшості видів інших тварин і людини, зокрема, викликає дифузне ураження нейронів центральної нервової системи. Також є дані, що ХПФ негативно впливає на розвиток мозку.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook