Новини
Суспільство

Ліки та фрукти збирають волонтери для військових у Хмельницькому

Протизастудні, знеболювальні та жарознижувальні препарати збирають на фронт “Волонтери Поділля”. Кажуть, із настанням холодної пори потреба у таких ліках суттєво зросла. Разом із медикаментами можна приносити цитрусові, імбир, чаї. Небайдужих хмельничан просять долучатися.

Хмельничанка Марія Єгорова принесла до благодійного фонду “Волонтери Поділля” фрукти та медикаменти, які купила для військових. Про те, що нині їх потребують на фронті, дізналася із соцмереж волонтерів, тож вирішила долучитися до збору. Покупки обійшлися у понад 6 тисяч гривень.

Я принесла вітамінні засоби такі, як імбир, апельсин, лимони, також принесла чаї для зняття симптомів грипу, вітаміни, печиво, різні смаколики, знеболюючі засоби, – каже Марія.

Хмельничанка допомагає військовим вже не вперше. Почала робити це майже одразу після початку повномасштабного вторгнення. Раз у місяць приносить необхідне до благодійного фонду. І закликає до цього інших.

Долучилася до акції зі збору медикаментів і хмельничанка Анастасія Сбродова. Дівчина розповіла, часто користується волонтерською поштою, яка діє на базі благодійного фонду, аби передавати речі знайомим. Цього разу разом із продуктами принесла і ліки.

Побачила, що Анна Маєвська закинула збір ліків і долучилася. Купила не багато, але таку якусь частинку медицини, яку теж треба постійно. Протизастудний чай, знеболювальні, вітамін С і чаї з супермаркету, які теж будуть зігрівати військових, – каже Анастасія.

Волонтерка благодійного фонду Анна Маєвська каже, акція зі збору медикаментів – безстрокова. Однак із настанням холодної пори потреба у них суттєво зросла, зокрема, у протизастудних, знеболювальних та жарознижувальних.

Почався сезон застуд, тому ми закликаємо хмельничан і гостей міста приєднатися до нашого збору. Неважливо, яка це буде кількість. Направду, навіть один пакетик чаю може зігріти і допомогти нашим військовим, – каже Анна.

Разом із медикаментами можна приносити цитрусові, імбир, чаї. Приймають усе це на волонтерській пошті, що на Кам’янецькій, 63/1.

Наші волонтери виїжджають в східному напрямку, це по всій лінії фронту, максимально близько, куди можна. Ми контактуємо з військовими і безпосередньо з рук в руки передаємо медицину та інші необхідні речі, – каже Анна Маєвська.

Також підтримати збір можна грошима. Реквізити рахунків є на сторінках благодійного фонду у соцмережах.

Відео: МТРК Місто

Нагадаємо, хмельницька «Волонтерська пошта» перемогла у конкурсі кращих практик місцевого самоврядування

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook