Новини
Культура

Мандрівний фотопроєкт «Міцніші за цеглу» презентували у Хмельницькому

З зовнішньою експозицією містяни та гості Хмельницького можуть ознайомитись перед входом до Хмельницького музею-студії фотомистецтва – саме ця культурна інституція прийняла аутдор-проєкт. Вулична виставка триватиме до 21 жовтня.

Ідеологом проєкту “Міцніші за цеглу” є волонтерська організація «Б50». Саме ця спільнота понад рік допомагає відновлювати звільнені українські території. Сюжетне наповнення світлин представляє волонтерство з відбудови країни у щемких моментах.

Волонтери Б50 роблять перший крок до відбудови – прибирають зруйновані снарядами будинки, ліквідовують наслідки збройної агресії, консервують пошкоджені оселі, – розповідає голова громадської організації Руслан Габдулов.

Як зазначають організатори соціально-мистецького проєкту, ці світлини, їх герої мають на меті мотивувати глядача долучатися до «волонтерства відновлення».

Розміщені на стендах фото розповідають про волонтерське щодення тих українців, які простягають руки допомоги постраждалим мешканцям Ірпеня, Мощуна, Бородянки, Макарова та інших населених пунктів Київської області.

У нашому місті виставка експонується за підтримки Управління культури і туризму Хмельницької міської ради та Хмельницького музею-студії фотомистецтва.

Цей проєкт нагадує нам про міць українського характеру й нашу унікальну якість до гуртування у важких умовах. Ще навесні адміністрації музею повідомили про участь у цій виставці. Це дуже почесна місія – висвітлювати красу єднання зусиль й сердець в ім’я перемоги! – розповів директор музею Віталій Савін.

Портрети будівельників, натюрморт з бувшого святкового сервізу, пташенятко в руках відбудовника – моменти, що впевнюють у незламності українського духу.   

«Усе тримається на волонтерських плечах» – йдеться у підписі до фото на якому фотограф зловив моменти дружньої підтримки на будівництві. Варто зазначити, що такі текстові меседжі підсилюють зміст представлених фото.

Побачити фотопроєкт можна за адресою: вул. Проскурівська, 56.

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook