Новини
Інфраструктура

У чотирьох скверах Хмельницького заборонили будь-яке будівництво

На позачерговій сесії міської ради депутати ухвалили рішення щодо двох земельних ділянок, права на користування якими раніше були позбавлені церкви московського патріархату. Вони розташовані в мікрорайонах Виставка та Лезневе. Також депутати встановили межі територій природно-заповідного фонду. Та ухвалили рішення щодо новоствореного підприємства “Газорозподільні мережі України”.

Під час сесії міської ради посвідчення вручили новому депутату – директору муніципальної дружини Роману Цимбалюку. Він замінив Анну Маєвську, яка у вересні достроково склала повноваження та увійшов до складу депутатської комісії з питань ЖКГ.

Всього на позачерговій сесії міської ради депутати розглянули 14 питань. Зокрема, ухвалили рішення щодо змін в договорах на обслуговування мереж газопостачання. Йдеться про підприємство газорозподільній мережі України.

До цього часу ці мережі обслуговувало і ними користувалося Акціонерне товариство. Відтепер цими мережами буде користуватися новостворене державне підприємство. Це дуже важливий насправді крок, тому що ми завжди говорили про те, що власність громади у вигляді мереж має бути на обслуговуваній в державної компанії. Тепер їх буде обслуговувати державна компанія, буде забезпечувати, по суті, транспортування газу від постачальника до споживача, – прокоментував міський голова Олександр Симчишин.

На сесії ухвалили рішення щодо двох земельних ділянок, права на користування якими торік були позбавлені церкви Московського патріархату. Вони розташовані в мікрорайонах Виставка та Лезневе.

Є позови до суду з боку тієї сторони. Ми здійснили ті дії, які, на нашу думку, посилять нашу юридичну позицію. По одній земельній ділянці поділ, іншу земельну ділянку ми відводимо на один з наших структурних підрозділів в мікрорайоні Лезневе і в перспективі там буде будівництво спортивного майданчика для усього мікрорайону, – зазначив міський голова.

Крім того, у Хмельницькій громаді планують провести інвентаризацію водних об’єктів, зокрема, у сільській місцевості.

Ще одне важливе рішення, що стосується забудови у зелених зонах міста – чотири парки і сквери обласного центру отримають статус території природно-заповідного фонду, де діятиме заборонена будь-яке будівництво. Це парк ім. Чекмана, парк “Заріччя”, сквер ім. Скрябіна та сквер ім. Івасюка. Чи вплине ця заборона на заплановане будівництво готельного комплексу у парку ім. Чекмана, наразі невідомо.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook